Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фірма з орбіти однопартійця Труханова заробить на пожежній безпеці одеського університету

Педагогічний університет в Одесі заплатить понад 600 тисяч гривень за протипожежну систему. Підрядником призначили фірму «Спецпожсервіс», власниця якої фінансувала партію «Довіряй ділам» та працювала в компанії одеського бізнесмена Владислава Касаткіна, що балотувався до Одеської міськради від партії мера Геннадія Труханова. Фірма-підрядник має майже ідентичну назву з однією з компаній пана Касаткіна. До того ж ця фірма є фігурантом провадження щодо розкрадання бюджетних коштів.    

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір»

За даними Prozorro, наприкінці грудня 2023 року Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського провів закупівлю без використання електронної системи. Тобто угоду укладали напряму за домовленістю з підрядником. Йдеться про закупівлю послуг з влаштування систем пожежної сигналізації, керування евакуюванням, централізованого пожежного спостерігання в навчальному корпусі №9 на Фонтанській дорозі, 4.

Договір на суму 606 745,01 гривень уклали з ПП «Спецпожсервіс». Власницею підприємства і одночасно директоркою, за даними аналітичної платформи YouComtrol, є Світлана Черноморець. 

За даними реєстру декларацій ця жінка, орієнтовано в період з 2016 по травень 2017 року працювала старшою слідчою в Слідчому управлінні фінансових розслідувань Міжрегіонального головного управління ДФС. У 2015 році вона ж «засвітилась» як співробітниця Суворовського районного суду в Одесі. У травні 2023 року Світлана Черноморець отримала сертифікат фахівця з публічних закупівель.

У 2019 році фірма «Спецпожсервіс» привернула увагу правоохоронців, які відкрили кримінальне провадження щодо зловживань посадовців та привласнення бюджетних коштів під час виконання капітального ремонту систем протипожежного захисту в Одесі. Разом з фірмою Світлани Черноморець в справі фігурують ПАТ «Спецавтоматика» та ПП «Міська охорона».

Увагу редакції привернула назва підприємства, яка є дуже схожою на ПП «Спецпожсервис-ЮГ» одеського бізнесмена Владислава Касаткіна. На минулих виборах він балотувався до Одеської міської ради від партії Труханова «Довіряй Ділам». 

За даними clarity-project.info, Світлана Черноморець декілька разів була контактною особою компанії «Спецпожсервис-ЮГ» під час подачі документів для участі в публічних закупівлях. Востаннє це було в березні 2023 року.

Крім того, Світлана Черноморець зробила солідний внесок у формування виборчого фонду партії «Довіряй Ділам», а саме пожертвувала 27 586 гривень перед виборами.

Отже, вочевидь, ПП «Спецпожсервіс» фахівчині з публічних закупівель Світлани Черноморець має досить близьке відношення до партії Труханова та дуже схожа на «клона» фірми Владислава Касаткіна. 

Читайте також: На Миколаївщині віддали черговий бюджетний підряд компанії, яка співпрацює з підприємством з російським власником 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір