Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Захоплення прибережної зони, затримання правоохоронця, неконкурентний тендер

Протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір» розповідав про корупційні викриття посадовців, аналізував закупівлі та досліджував історію з захопленням землі. Пропонуємо короткий виклад основних публікацій.

Захоплення прибережної зони. У Кропивницькому майже 4 гектари зеленої зони біля річки захоплюють за так званою «туалетною» схемою. Десятки років ця комунальна земля стояла занедбана, їй навіть не був присвоєний кадастровий номер. Коли влада нарешті надумала офіційно оформити ділянку й передати на баланс комунальному підприємству, там раптово з’явилася нерухомість. Точніше, запис про неї у Реєстрі. Адже насправді на ділянці є хіба що закинутий фундамент, купи цегли та декілька напівзруйнованих споруд. На підставі наявності цієї «нерухомості» власник вимагає у міськради Кропивницького ділянку і вже встановив паркан. Місцеві жителі розповідають, що за чутками тут будуватимуть котеджі.

Завищення на ремонті дороги. Директор підприємства на Кіровоградщині отримав підозру у заволодінні чужим майном. За версією слідства, він неякісно виконав ремонт вулиць у Знам’янці, разом з тим на 3 мільйони гривень завищивши вартість робіт. Закупівлю провели без конкурентного тендера напряму звернувшись до підрядника.

Хабар за закриття справи. На Кіровоградщині затримали правоохоронця, якого підозрюють в отриманні хабаря за закриття кримінального провадження. За версією слідства, правоохоронець за 120 тисяч гривень пообіцяв «зам’яти» справу фігуранта кримінального провадження. Останнього звинуватили в крадіжці зрошувальних систем з фермерських полів. Нібито за винагороду, окрім закриття справи, правоохоронець пообіцяв підозрюваному повернути вилучений у ході розслідування екскаватор.

Ремонт ДЮЦу депутатській фірмі. Відділ освіти Знам’янської міської ради, що у Кіровоградській області, уклав з ТОВ «Лідер Буд-Центр» угоду вартістю 620 тисяч гривень щодо ремонту центру дитячої та юнацької творчості. Фірма належить місцевому депутату.

Хабар за ветеринарний сертифікат. Посадовця Держпродспоживслужби на Кіровоградщині судитимуть за зловживання впливом. Правоохоронці вважають, що посадовець за 33 тисячі гривень щомісячно обіцяв видавати експортеру ветеринарний сертифікат без проходження перевірок. ДБР зафіксувало кілька таких щомісячних платежів, після чого посадовця затримали у січні 2024 році під час чергової передачі коштів.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір