Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновники Миколаєва визначилися з постачальником перламутрових позашляховиків зі шкіряними сидіннями для ТРО : ціни завищені, а у постачальника цікаві зв’язки

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради уклав угоду на закупівлю двох позашляховиків майже по 50 тис. доларів кожний. Закупівля формально здійснена в рамках заходів поліпшення матеріально-технічної бази для виконання завдань територіальної оборони в Миколаєві. Без завищення цін не обійшлося. А фірма-постачальник автівок має доволі цікаві зв’язки. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro. 

Для тероборони чиновники замовили в автівках шкіряні сидіння водія та пасажира спереду. Є й інші специфічні вимоги до автівок. Вони повинні бути білого перламутрового кольору, з макіяжними люстерками з підсвіткою, зі шкіряним кермом та салоном, й поличкою в багажному відсіку. Також авто мають бути оснащені антипробуксовочною системою, сімома подушками безпеки, системами кріплення дитячих крісел.

Позашляховики нібито для миколаївської тероборони мають поставити вже до 31 травня 2024 року. Вартість закупки складає 3,7 млн грн, тобто по 1,8 млн грн за одиницю. 

На ринку подібні позашляховики 2023 року випуску пропонують на десятки тисяч гривень дешевше. 

При цьому миколаївські чиновники замовили комбіновані шкіряні сидіння для водія та пасажира спереду, що, вірогідно, позначилось на зростанні загальної вартості. Цікаво виглядає і вимога щодо кріплень для дитячих крісел. Без цих покращень, вочевидь, на думку посадовців, виконувати функції територіальної оборони Миколаєва неможливо. Що за діти будуть їздити в позашляховиках ТРО не зрозуміло.

Автівки для миколаївської тероборони поставить ТОВ «Торговий дім «Автосвіт Миколаїв», яке регулярно укладає угоди за бюджетні кошти в різних куточках України. Наразі компанія підписала договорів на загальну суму понад 78 млн грн.

Компанію зареєстрували у 2009 році. Засновниками ТОВ значаться жителі Миколаєва Олексій Нечвола (85%) та Віталій Лозенко (15%).  

Про власників фірми відомо не багато. Але відомо, що раніше у цій фірмі працював чоловік начальниці ГСДЗ військової частини А1629 Галини Дубельт. Зараз її чоловік у війську, а на момент, коли він працював у постачальника автівок Галина Дубельт була начальницею служби захисту інформації Миколаївського районного військового комісаріату Миколаївської області. 

Компанія надавала на відкриті торги документ про оренду приміщення. ТОВ «Торговий дім «Автосвіт Миколаїв» орендує приміщення у ТОВ «Актив бізнес груп». Серед засновників фірми орендодавця вказаний  Дмитро Волощенко. Цей пан раніше мав спільну фірму «Фаетон Авто»  з Олексієм Нечволою та ще кількома співзасновниками. 

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, Дмитро Волощенко має зв’язки з Олегом Гладковським. 

Аналітична платформа YouControl надає таку довідку про пана Гладковського: Ексзаступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Бізнес-партнер 5-го Президента України Петра Порошенка. До 2014р. носив прізвище Свинарчук.

Читайте також: «Полуничка» з одеським присмаком: Бізнес батька власника OnlyFans в Україні, несплата податків та «ставка на путіна»

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір