Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одещина в лідерах, Херсон пасе задніх: Скільки корупціонерів зареєстрували на півдні упродовж 2023 року

Аналітична платформа «Опендатабот» оприлюднила інфографіку за даними Реєстру корупціонерів за 2023 рік. Це — зібрана й розподілена по регіонах інформація про посадовців, щодо яких зафіксували факти корупції. Лідерами стали Львівська та Київська області. 

Про це йдеться в аналітиці від «Опендатабот». Так, з Херсонщини всього два корупціонери потрапили до Реєстру за 2023 рік. Це — найменша кількість зареєстрованих справ в Україні у порівнянні з іншими регіонами. Разом з тим Одещина посіла третє місце, поступаючись Львівській та Київській області. У Реєстрі корупціонерів за 2023 рік потрапив 181 корупціонер з Одеської області.

Одразу за Одеською — Дніпропетровська область зі 176 корупціонерами. В інших південних областях цифри значно менші. На Миколаївщині торік зареєстрували 18 корупційних справ, у Запорізькій області — 26, а на Кіровоградщині — 73. 

Загалом за даними НАЗК до Реєстру корупціонерів за минулий рік потрапило 2420 осіб. Якщо порівняти з 2021 роком, то ця цифра зменшилась втричі, точніше на 65%. У 2021 році перелік корупціонерів поповнився майже на 7 тисяч осіб.

Найпопулярніша причина, через яку посадовці потрапляли до Реєстру — пропозиція вигоди за дії або бездіяльність у владі.

Читайте також: Активісти презентували портал для виявлення конфлікти інтересів: Що виявили у Кропивницькій міськраді протягом презентації

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір