Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Перед судом постануть депутат з Одещини, його дружина й ще троє осіб: обвинувачують у привласненні майна на 25 мільйонів

До суду передали обвинувальний акт стосовно депутата Одеської обласної ради та чотирьох громадян. Їх підозрюють у фальсифікації документів, шахрайському заволодінні державним майном, службовому підробленні, а також легалізації майна. Йдеться про рейдерське захоплення землі та приміщень АТ «Укрпошта» поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та відчуження сільгосппризначення загальною площею майже 280 гектарів. 

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. Слідство встановило, що депутат Одеської обласної ради разом зі своєю дружиною та іншими співучасниками з близького кола промишляли незаконними схемами з нерухомістю. На Одещині вони шукали бази відпочинку у курортних районах та не зайняті земельні сільськогосподарські ділянки.

Далі учасники угрупування, на думку слідчих, реєстрували за собою право власності на це майно на підставі фальсифікованих документів. За такою схемою за 2019-2023 роки вони начебто незаконно привласнили 78 земельних ділянок загальною площею на 271 гектар. 

Також правоохоронці вважають, що депутат з ймовірними спільниками незаконно заволоділи базою відпочинку Укрпошти на березі моря в Затоці. Загальні збитки від цього для держави оцінені у 24,6 мільйона гривень. 

Нагадаємо, у травні минулого року  народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що затримано його родичку і її чоловіка – депутата Одеської обласної ради. Видання «Думська» повідомило, що йдеться про затримання Миколи Дерев’янка та його дружини Лесі. Оскільки про подробиці справи не повідомлялося, редакція «Антикорупційного виміру» припустила, що подружжя затримане в межах іншого кримінального провадження. Адже пов’язану з подружжям фірму підозрюють в розкраданні бюджетних коштів.

Щодо Миколи Дерев’янка відкрили ще одне кримінальне провадження. Йдеться про зловживання службовим становищем на встановленні вуличного освітлення в області, яке принесло збитки бюджету на 6 мільйонів гривень

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір