Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеський нардеп назвав помстою затримання його родичів у корупційній справі

Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив в соціальних мережах про затримання одного з депутатів Одеської обласної ради та його дружини — матері чотирьох дітей. За словами нардепа, затримання подружжя стало помстою ОП особисто йому. 

Видання «Думська» вже повідомило, що йдеться про затримання Миколи Дерев’янка та його дружини Лесі. Як зазначив Олексій Гончаренко, суд щодо його родичів відбудеться в понеділок, 1 травня. Ймовірно мова йде про обрання запобіжного заходу. 

Микола Дерев’янко є фігурантом кримінального провадження, розпочатого ще у 2020 році. Пов’язану з ним фірму, в якій його дружина працює юристкою, підозрюють в розкраданні бюджетних коштів. Детальніше про це «Антикорупційний вимір» писав понад місяць тому. 

На момент виходу зазначеної статті, редакції не було відомо, що Леся Дерев’янко є родичкою пана Гончаренка. Зазначимо, що затримання у корупційній справі не рідкість, а от обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою — скоріше виключення, ніж правило.  Що стало причиною затримання наразі не повідомляється.

Нагадаємо, поліція підозрює фірму, з якою чиновники уклали 85 договорів на понад 220 мільйонів гривень, в привласненні бюджетних коштів. Слідчі вважають, що могло мати місце привласнення бюджетних коштів фірмою, пов’язаною з Миколою Дерев’янком, під час виконання капітальних ремонтів об`єктів соціальної інфраструктури декількох територіальних громад. 

Мова йде про ТОВ «Укрмежбуд». За адресою реєстрації цієї фірми зареєстрований і благодійний фонд, про який, ймовірно, і йдеться в судовій ухвалі. Це БФ «Фонд Миколи Дерев’янка». Формально і депутат облради Дерев’янко, і його дружина, є працівниками, а не власниками фірми. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір