Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексзаступник голови Херсонської облради отримав чергову підозру у пособництві державі-агресору

Віталій Булюк, колишній заступник голови Херсонської обласної ради, який нині обіймає окупаційну посаду заступника голови окупаційної Херсонської ВЦА з економічних питань, отримав чергову підозру у пособництві державі-агресору. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на відповідне повідомлення сайту Офісу Генпрокурора.

Наразі Булюка звинувачують у тому, що він брав участь протягом травня — листопада 2022 року у засіданнях окупаційної надзвичайної комісії, яка ухвалювала рішення про продовження тримання під вартою людей, які вже перебували у слідчому ізоляторі Херсона на момент окупації. Також члени цієї окупаційної комісії змінювали строки перебування під вартою людям, звільняли з-під варти в СІЗО «Північної виправної колонії №90». Відтак, Булюку оголосили підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Подібну підозру оголосили і вже мертвому херсонському зраднику Кирилу Стремоусову. Він загинув 9 листопада 2022 року на окупованій території (поблизу Нової Каховки), тому доказів його смерті, прийнятних для українського законодавства, немає.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Булюку ще до окупації встигли виплатити 800 тисяч гривень компенсації: він зміг довести в суді, що його люстрували неправомірно, відтак, йому повернули кошти за невідпрацьований період. Також два обвинувальні акти щодо Булюка направили до київського та херсонського судів: всі – за підозрою у скоєнні державної зради.

Читайте також: Схема «відкосу» за хабарі у Херсонському ТЦК: перед судом постануть троє обвинувачених

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір