Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Схема «відкосу» за хабарі у Херсонському ТЦК: перед судом постануть троє обвинувачених

Перед судом постануть троє підозрюваних у корупційній схемі, що розгорнулась у Херсонському районному військкоматі. Серед них — заступник начальника мобілізаційного відділення ТЦК, офіцер військового обліку та цивільна особа. 

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура південного регіону. Слідство встановило, що у червні 2023 року заступник начальника Херсонського районного ТЦК змовився зі своїм підлеглим офіцером відділення та давнім знайомим, щоб реалізувати схему ухилення від мобілізації за хабарі. 

Схема полягала у тому, щоб вносити до документів фальшиві дані про стан здоров’я військовозобов’язаних. Це давало змогу чоловікам знятись з військового обліку й виїхати з України. Послуга для одного ухилянта обходилась від 3,5 до 5,5 тисячі доларів.

Всіх трьох учасників схеми затримали у вересні минулого року після передачі їм 4,5 тисячі доларів за чергового охочого ухилитись від мобілізації.

Їм повідомили підозри у службовому підробленні, незаконному переправленні осіб через держкордон та отриманні службовою особою неправомірної вигоди. Щодо всіх трьох підозрюваних справу передали до суду. 

Раніше «Антикорупційний вимір» писав про подробиці цієї справи. Журналісти встановили,  що заступник начальника Херсонського ТЦК розгорнув свою протиправну діяльність так широко, що щотижнево «обслуговував» до 5 «клієнтів», а чутки про можливість «відкосити» поширились серед потенційних «ухилянтів» не тільки на території Херсонської, а й на території Миколаївської та Одеської областей.

Читайте також: Голова ВЛК на Кіровоградщині підписував призовникам фальшиві довідки про непридатність

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір