Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонт на Херсонщині увійшов до ТОП найдорожчих ремонтів в Україні за тиждень: Що відомо про підрядника

Капітальний ремонт будівлі Іванівської філії базової середньої та дошкільної освіти комунального закладу «Архангельський опорний заклад загальної середньої освіти» Високопільської селищної ради, яка зазнала руйнувань внаслідок ракетно-бомбових ударів та попадання снарядів під час бойових дій, увійшов за ціною до ТОП найдорожчих закупівель за бюджетні кошти цього тижня. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Державну аудиторську службу України. Очікувана вартість ремонту становила 10 млн 566 тис. 876 грн. Дорожчий цього тижня лише капремонт аварійного житлового будинку після ракетної атаки в Дніпрі. 

Переможець і єдиний учасник відкритих торгів з особливостями на Херсонщині запропонував ціну 10 млн 520 тис. 980 грн 60 коп. 

Ремонтувати заклад освіти буде ТОВ «Буд Кепітал Груп» з Умані. Компанія зареєстрована трохи понад рік тому — наприкінці 2022-го.

Попри те, що компанія молода, у 2023 році вона уклала угод на 7,8 млн грн на виконання робіт за бюджетні кошти. У 2024 році компанія вже має підрядів на 817 тис. грн, без урахування останнього.

Цікаво, що чоловік, з такими самими даними, як керівник та співзасновник фірми-підрядника, Гученко Іван Володимирович, значиться підписантом в такій організації, як «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА БРАЦЛАВСЬКИХ ХАСИДІВ “КЛОЇЗ МУХАРАШ». 

Також, згідно з даними аналітичної платформи YouControl,  Гученко Іван Володимирович є чоловіком секретаря судових засідань Уманського міського суду. Згідно з декларацією дружини пан Гученко має кредит у понад мільйон гривень. 

В Умані також працює ще одна компанія з тими самими засновниками – ПП «Бетон Компаньон Групп». Їй трохи понад чотири роки і з бюджетом вона востаннє працювала у 2021 році.

До приходу росіян в селищі Архангельське школа, капітальний ремонт якої потрапив в ТОП тижня, активно працювала. І хоч після початку повномасштабного вторгнення в закладі вже не проходило офлайн навчання, місцеві мешканці використовували шкільний підвал як сховище під час обстрілів.

Читайте також: Ексзаступник голови Херсонської облради отримав чергову підозру у державній зраді

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір