Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Конфісковану квартиру зрадника Сальдо в Одесі не вдалось продати з першого разу: що буде з нею далі

Жоден учасник не подався на аукціони ФДМУ з продажу квартир в Одесі, конфіскованих у державного зрадника з Херсона Володимира Сальдо та російського олігарха Михайла Шелкова. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на аукціон.

Квартиру Сальдо у 128,5 квадратних метрів оцінили у 3,7 мільйона гривень. Збудована у 2005 році, вона є «вторинним» житлом, розташованим на 8-му поверсі 18-ти поверхового будинку із закритою територією у Приморському районі м. Одеси, неподалік пляжу Аркадія (м. Одеса, вулиця Тіниста, будинок № 9/12, кв. № 47). Зі 128,5 кв.метрів, житлова площа становить 50,7 кв. м, кухні — 39,0 кв. м, вбиральні — 7,6 кв. м (поєднана), коридорів — 28,1 кв. м, балконів — 3,1 кв. м, висота стелі 3 м.

Аукціон із продажу стартував 17 квітня, однак охочих придбати житло не знайшлось.  Ймовірно інвесторів зупиняють як обстріли Одеси, так і бекграунд активів, пов’язаний з механізмом їхньої конфіскації, вважає юридичний радник «Transparency International» Ukraine Андрій Швадчак: «Можливо, когось із них зупинили борги за комунальні послуги та нову котельню, які перевалили за 50 тис. грн. Але, імовірніше, таку ситуацію зумовили інші чинники», — вважає юрист і пояснює, які саме:

  1. Перший – безпековий: ворог продовжує обстрілювати житлові квартали Одеси, що навряд чи спонукає до придбання елітної нерухомості там.
  2. Другий – і більш загрозливий – це недовіра інвесторів до бекграунду таких активів, пов’язаного з відносно новим механізмом конфіскації та ризиками її оскарження колишніми власниками.

Тепер організатор протягом 10 днів має оголосити нові аукціони – зі зниженням стартової ціни на 50%, зазначає експерт.

Нагадаємо, Володимира Сальдо в Україні вже засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за звинуваченням у державній зраді – саме тому його майно розпродують. Також нещодавно він разом із поплічниками отримав чергову підозру у державній зраді.

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір