Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі чиновники заплатять  за ремонт понад 1,2 мільйона голові громадської ради райдержадміністрації

Департамент міського господарства Одеської міської ради уклав дві угоди з капітального ремонту інженерних мереж у двох будинках міста. Загальна вартість робіт склала понад 1,2 мільйона гривень. Підряд віддали фірмі голови громадської ради при Білгород-Дністровської райдержадміністрації.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на портал державних закупівель Prozorro.

Так, за даними порталу Prozorro, одеські чиновники без використання електронної системи замовили роботи з усунення аварії в житловому фонді. Йдеться про ремонт інженерних мереж в житлових будинках за адресами Дворянська, 6 та Балківська, 31. Вартість робіт в першому випадку склала 596 145,17 гривні, а в другому – 642 273,56.

Підрядником призначили приватне підприємство «Укрбудсервіс». За даними системи Clarity Project ця фірма раніше ніколи не отримувала підрядів, хоча існує ще з 2000 року. Відповідно до інформації аналітичної платформи YouControl наразі підприємством керує та володіє Олександр Сергійович Яровий з Одещини. У 2021 році він був кандидатом на посаду начальника управління  житлово-комунального господарства і будівництва Шабівської сільської ради. 

Олександр Яровий також керує ГО «Білгород–Дністровське районне козацьке товариство «Чорноморського козацького з’єднання». Від цієї громадської організації він у 2017-2019 роках був членом громадської ради при Білгород-Дністровському міськрайонному суді. А зараз Яровий є головою громадської ради при Білгород-Дністровської райдержадміністрації.

Крім того, Олександр Яровий неодноразово балотувався до Білгород-Дністровської районної ради. У 2015 році від партії «Європейська Солідарність», а у 2020-му від «Слуга Народу». Від неї ж він намагався пройти до Кароліно-Бугазької сільської ради на повторних виборах у 2022 році. При цьому, що в період 2012-2014 років Яровий працював помічником-консультантом у тодішнього нардепа від Партії Регіонів з Одещини Івана Фурсіна. 

Зауважимо, що раніше Департамент міського господарства Одеської міськради та підпорядковані йому ЖКСи замовляли аварійні ремонти у компаній, повʼязаних з Євгеном Попа – сином директора Білгород-Дністровського коледжу. 

Читайте також: Ремонт укриттів від донецьких регіоналів: В Одесі за розкрадання судять директора фірми

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір