Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонт укриттів від донецьких регіоналів: В Одесі за розкрадання судять директора фірми

В Приморському районному суді Одеси почали судити Месхі Мамуку – директора ТОВ «А-Про-Груп». Його звинувачують у службовому підробленні та розкраданні грошей на ремонті укриття в будівлі «Видавництва «Чорноморʼя». 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на судовий реєстр.

З матеріалів справи відомо, що Мамуку Месхі звинувачують у привласненні понад 160 000 гривень на капітальному ремонті захисної споруди Одеського обласного комунального підприємства «Видавництво «Чорноморʼя» на площі Бориса Дерев’янка, 1.

Слідчі зʼясували, що обвинувачуваний вписав неправдиву інформацію в документи щодо обсягів виконаних робіт за грудень 2022 року. В них було завищено обсяг робіт з демонтажу, а також ремонту стін, стелі та підлоги. Через це Управління облради з майнових відносин перерахувало фірмі «А-Про-Груп» гроші за роботи, які та не проводила. У вересні 2023 року чиновники підписали нову угоду з фірмою, збільшивши вартість ремонту.

Нагадаємо, що раніше «Антикорупційний вимір» писав про тих, хто стоїть за ТОВ «А-Про-Груп». Обвинувачуваний у справі Мамука Месхі є людиною донецького бізнесмена Григорія Рєпіна. Останній як раз і заснував «А-Про-Груп» у вересні 2022 року. А вже за два місяці новонародженій фірмі без проведення аукціонів довірили мільйонні контракти з ремонту укриттів.

У часи президентства Януковича Рєпін був депутатом Донецької обласної ради та очолював один з осередків «Партії Регіонів» в місті Торез (зараз Чистякове). Дружина бізнесмена — Елла Рєпіна — діюча депутатка Верховної ради від партії «Слуга народу».

За даними аналітичної платформи YouControl наразі ТОВ «А-Про-Груп» записана на нового власника – Анатолія Білоуса з міста Чистякове на Донеччині. Він, як і Григорій Рєпін, свого часу очолював осередок «Партії Регіонів» в місті Торез. А ще повʼязаний з нардепкою Еллою Рєпіною через ТОВ «Схід Карбон ЛТД».

Загалом компанія «А-Про-Груп» отримала лише шість підрядів. Але сума їх склала понад 40,8 мільйона гривень. Працювала із закупівлями лише в період з листопада 2022 по грудень 2023 року. І те лише з Управлінням Одеської облради та «Київтеплоенерго». Крім кримінального провадження про розкрадання грошей на ремонті укриття для «Видавництва Чорноморʼя», фірма фігурує у справі щодо ремонту захисної споруди для учнів школи-інтернату «Болградська гімназія ім. Г.С. Раковського».

Читайте також: Фігуранту корупційних справ довірили ремонт прибудинкових територій на Одещині

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір