Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фігуранту корупційних справ довірили ремонт прибудинкових територій на Одещині

Чиновники Нерубайської сільської ради на Одещині уклали дві угоди на ремонт прибудинкових територій з ТОВ «БК Делюкс Девелопмент». Загальна вартість робіт перевищує 1,4 мільйона гривень. Редакція «Антикорупційного виміру» зʼясувала, що підрядник разом з місцевими чиновниками та ще однією фірмою фігурують в справі про зловживання та привласнення бюджетних коштів на ремонті укриття.

За даними порталу державних закупівель Prozorro, Відділ з майнових відносин, розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Нерубайської сільської ради у квітні підписав договори з капітального ремонту прибудинкових територій в селищі Усатове. Йдеться про будинки № 5 та № 8 на вулиці Залізничників.

Закупівлі проводили без використання електронної системи. Тобто чиновники самі вирішили, кому дістануться бюджетні гроші, передбачені на благоустрій. І в обох випадках вони обрали ТОВ «БК Делюкс Девелопмент».

За даними аналітичної платформи YouControl, керує цією фірмою Олексій Прохоров з Одеси. Зареєстровано фірму на громадську організацію «Інвалідів «Щит». ГО ж заснували експолісмен Олександр Дмітрієв і двоє одеситів – Юрій Черняк та Євген Судаков. Останній, ймовірно, був військовим під час АТО.

Фірма «БК Делюкс Девелопмент» цікава тим, що повʼязана з іншим одеським підрядником – ТОВ «Давмір Строй». Повʼязані вони спільними кримінальними провадженнями, в яких фігурують. В одному з них йдеться про зловживання чиновників Управління освіти Нерубайської сільради та привласнення бюджетних коштів представниками компаній «Давмір Строй» і «БК Делюкс Девелопмент». Розслідування стосується розкрадань на ремонті протирадіаційного укриття Нерубайського академічного ліцею №1. Раніше справа була відкрита щодо капремонту цього ліцею. Також правоохоронці відкрили провадження і щодо розкрадань на ремонті укриття Великодальницького ліцею № 1.

Доречі, фірма «Давмір Строй» ще й «висить» на Андрії Межевому з окупованого Сєвєродонецька. Раніше «Антикорупційний вимір» вже розповідав про цю фірму, адже вона фігурувала в матеріалах корупційної справи. В ній містяться свідчення про хабарі інспектору, який здійснює технічний нагляд за обʼєктами. Йому платили по 500 доларів за підписування актів «із закритими очима» на нібито виконані роботи.

Редакція з’ясувала, як виглядають зараз прибудинкові території будинків № 5 та № 8 на вулиці Залізничників в селищі Усатове. 

Так виглядає територія біля будинку №5. 

Так виглядає територія біля будинку №8.

Читайте також: Одеський підрядник «погорів» на змовах: як в партії мера заробляють на протипожежній безпеці

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір