Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В селищі на Одещині чиновники «дарують» підряди чоловіку своєї колежанки

Ширяївська селищна рада в Березівському районі Одеської області придбає запчастини для ремонту автівок. Угоду уклали з «улюбленим» продавцем запчастин та мастил цієї селищної ради. Ним виявився ФОП, який є чоловіком чиновниці з Ширяєва. Він балотувався до райради від Опозиційного блоку.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю

Запчастини до вантажних транспортних засобів, фургонів та легкових автомобілів на 42 952 гривень закуповують у Відділі освіти, молоді та спорту Ширяївської селищної ради. Закупівлю провели без використання електронної системи. Тобто чиновники самі вирішили, кому дістануться бюджетні кошти. Постачальником призначили підприємця Віктора Кіптика.

За даними реєстру декларацій НАЗК дружина Віктора Кіптика – Валентина Кіптик – обіймає посаду завідувачки сектору з юридичних питань Ширяївської селищної ради. Раніше вона працювала у виконавчій службі Ширяївського району.

Згідно з даними системи Clarity Project, за останні 2,5 роки ФОП Віктор Кіптик став активно отримувати підряди з постачання запчастин, паливно-мастильних матеріалів, омивачів, аптечок та інших автомобільних товарів. Основними його покупцями стали чиновники з Ширяєва. Наразі на рахунку ФОПа вже 66 підрядів, які сумарною вартістю наближаються до мільйона бюджетних гривень. За даними модуля публічної аналітики BI prozorro, всі договори з цим підприємцем укладені без використання електронної системи закупівель. Тобто з конкуренцією за бюджетні гроші чоловік чиновниці жодного разу не стикнувся. 

До речі, на виборах 2015 року Віктор Кіптик був кандидатом в депутати Ширяївської районної ради від Опозиційного блоку. 

Читайте також: Голова Ширяївської ОТГ звинувачується в розкладанні мільйонів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір