Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Навели ракети на лікарню, церкву та поліцію: За підозрою у держзраді затримали херсонського ексдепутата зі спільницею

Служба безпеки України затримала колишнього депутата районної ради Херсона та працівницю місцевої лікарні. Слідчі підозрюють, що вони наводили російські ракети на Херсон разом з двома спільниками, які наразі перебувають на підконтрольній рф території. 

Як повідомляє СБУ в Херсонській області, за допомогою коригування підозрюваними росіяни обстріляли місцеву лікарню, церкву та будівлю Національної поліції у Херсоні. Правоохоронці встановили, що четверо спільників також готували наведення нових повітряних атак. 

Для коригування вони під виглядом прогулянок обходили вулиці Херсона й вишукували місця, де перебували Сили оборони, а також фіксували наслідки російських атак. 

СБУ встановила, що до схеми причетна працівниця місцевої лікарні, яка збирала дані, а також колишній депутат Херсонської районної ради. Він зібрану інформацію передавав старшому агентурної групи. Цим старшим був знайомий з депутатом херсонець, який під час окупації пішов на співпрацю з російським фсб. 

Перед звільненням Херсона старший групи втік до рф і вже там продовжував співпрацю з російськими силовиками. Четвертий учасник групи зараз перебуває на тимчасово окупованій території. 

Затримати ексдепутата та працівницю лікарні вдалось під час виконання завдання. Колишньому народному обранцю повідомили про підозру у державній зраді в умовах воєнного часу. У нього вилучили телефон з доказами його співпраці з росіянами. Ексдепутат перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Працівниці лікарні пред’являють несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних сил України. Іншим двом фігурантам, які переховуються, про підозру у державній зраді повідомили заочно. 

Читайте також: Депутатка від «Блоку Сальдо» — постачальниця продуктів до херсонської лікарні не подає декларацій

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір