Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Купівля автівок, призначених для ЗСУ: На Миколаївщині за розтрату понад 2 мільйонів судитимуть посадовця

До суду передали обвинувальний акт стосовно посадовця виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради. Слідство встановило, що чиновник придбав за бюджетні кошти 5 автомобілів, які виявились гуманітарною допомогою для війська.

Як повідомляє Миколаївська прокуратура, член виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відповідав за публічні закупівлі. Він уклав договір з підприємством, яке мало поставити п’ять вантажопасажирських позашляховиків для потреб виконкому.

Правоохоронці вважають, що фірма-постачальник взагалі не мала права займатись продажем автомобілів, зокрема через відсутність документів для цього. Окрім іншого, авто були гуманітарною допомогою та призначались для потреб армії. Таким чином член виконкому перерахував з бюджету на рахунок фірми безпідставно 2,4 мільйона гривень. 

Йому повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Чиновника відсторонили від займаної посади. Він відповідатиме за скоєне перед судом. Також прокурори пред’явили позов до обвинуваченого щодо відшкодування збитків, для цього на його майно наклали арешт.

Читайте також: На Миколаївщині судитимуть бізнесмена, який продав чиновникам автівки, призначені для ЗСУ

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір