Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Наглядати за реконструкцією секретного об’єкта на Миколаївщині будуть за 14,5 бюджетних мільйонів

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області без проведення відкритих торгів віддала підряд на проведення авторського нагляду за реконструкцією секретного об’єкта в регіоні. Роботи оцінили в 14,5 мільйонів бюджетних гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Про який саме об’єкт іде мова, невідомо. В документах він фігурує як «об’єкт №1». Хоча договір укладений 8 квітня, нагляд підрядник має здійснювати з 1 січня по 20 грудня 2024 року. Підряд отримало ТОВ «Інжинірінгова компанія «Аркон». 

Відомство обґрунтувало закупівлю без використання електронної системи зокрема спільним наказом Міністерства енергетики та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, в якому затверджений перелік об’єктів критичної інфраструктури з грифом «для службового користування». Тобто відомості про об’єкт наразі не можуть бути оприлюдненими.

Договір з реконструкції об’єкта №1 уклали 1 червня 2023 року. Тоді Служба так само не використовувала конкурс на обрання підрядника, віддавши реконструкцію київському ТОВ «Укртрансміст». Вартість робіт складає 1,9 мільярда гривень. Згідно з оприлюдненою інформацією, роботи з реконструкції компанія має завершити 30 квітня 2024 року. При цьому наглядати за реконструкцією будуть до кінця року. 

Зареєстрована у 2006 році компанія «Укртрансміст» з 2017-го почала отримувати бюджетні підряди в різних регіонах України. Наразі компанія вже підписала угод на загальну суму майже вісім мільярдів грн. Пік укладання бюджетних угод для ТОВ «Укртрансміст» прийшовся на 2023 рік. А одні з найдорожчих контрактів компанія уклала саме в Миколаївській області.   

Як раніше писав «Антикорупційний вимір», ТОВ «Укратрансміст» неодноразово потрапляло в фокус журналістів і правоохоронців. Так, «Нікцентр», аналізуючи укладені із ТОВ «Укртрансміст» договори, адже компанія окрім підряду на реконструкцію об’єкта №1 в липні поточного року уклало угоду й на реконструкцію об’єкта №2 вартістю 243 млн грн, зазначає: київська фірма фігурує в низці справ щодо розкрадання бюджетних коштів і незаконного видобутку піску. Наразі засновницею компанії значиться киянка Ірина Карнакова. Але всього декілька місяців тому офіційним засновником був, вочевидь, її родич Микола Карнаков.

Що ж до авторського нагляду за реконструкцією об’єкта №1. Його буде виконувати ТОВ «Інжинірінгова компанія «Аркон», яку зареєстрували у 2017 році. Бенефіціаркою компанії вказана жителька Донецької області Ольга Сахань. З 2022 року компанія «Аркон» починає отримувати бюджетні підряди, вже встигнувши укласти договорів на загальну суму понад 203 млн грн.

Ймовірно, чоловік Ольги Сахань у 2019-2020 роках працював начальником дільниці ДП «Селидіввугілля», яке розташоване в Покровському районі Донецької області. 

Також в Покровському районі Донеччини була певний час зареєстрована фірма, пов’язана з колишнім керівником компанії «Укртрансміст». Мова про родича засновниці Ігоря Карнакова.

Річ у тому, що людина, на ім’я Ігор Карнаков якийсь час значилась підписантом ТОВ «Альтком», яке мало юридичну прописку в Донецькій області. Компанія «Алтьком» також отримує багатомільйонні бюджетні підряди, вже уклавши угод на загальну суму 19,4 млрд грн. 

Ще одна деталь: з 2007 по 2014 рік Ігор Карнаков був помічником на громадських засадах екснардепа з Донецька від Партії регіонів Володимира Малишева.

Читайте також:Розтрата 645 тисячі гривень: Перед судом постане директор КП на Миколаївщині

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір