Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозрюваний у корупції миколаївський віцемер має лише половину квартири та невелику ділянку

Заступник міського голови Миколаєва Сергій Коренєв вказав у декларації, що володіє квартирою спільно з дружиною, та має маленьку земельну ділянку. Все інше майно родини, судячи з декларації, належить дружині Сергія. 

Про це пишуть журналісти «Центру публічних розслідувань». У декларації за 2023 рік заступника міського голови Миколаєва Сергія Коренєва вказано, що він навпіл з дружиною Юлією володіє квартирою на 55,8 кв. метра. Окремо дружина має квартиру на 52 квадрати, а також 33% від ще однієї квартири належать їй. 

З нерухомості, яка належить виключно миколаївському віцемеру, задекларована лише ділянка землі на 0,1 гектара в Миколаєві. Автівки у родині теж належать дружині Юлії, зокрема TOYOTA, а також MAZDA, якою вона користується. 

30% компанії ТОВ НІКСІТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ володіє так само Юлія Коренєва. При цьому заробітна плата дружини не така вже й велика — 64 тисячі гривень, які вона заробила за рік у Національному університеті кораблебудування. У Сергія Коренєва на посаді в міськраді вказана зарплата у 826 тисяч гривень та пенсія у розмірі 66 тисяч гривень.

Також подружжя вказало доходи від банку, зокрема Сергій Коренєв задекларував власний дохід в розмірі 25 гривень від ПриватБанку, а дружина — 248 грн від Сенс Банку.

Раніше редакція «Антикорупційного виміру» писала, що 10 серпня 2021 з’явилась новина про викриття миколаївських чиновників на оборудці у 26,8 мільйона бюджетних гривень. На той час фігурантів схеми затримали. Крім цього правоохоронці повідомили про те, що заступник миколаївського міського голови – мова про Сергія Коренєва — намагався покинути територію України. Його затримали на кордоні з Угорщиною. Про деталі справи читайте тут. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір