Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Голова Кропивницької районної ради приховав статків на 2,7 мільйона, вважає прокуратура

Голові Кропивницької районної ради повідомили про підозру у недостовірному декларуванні. За версією слідства, подаючи декларацію за 2021 рік, очільник райради приховав майна на 2,7 мільйона гривень. 

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура. Наразі Кропивницьку районну раду очолює Андрій Лейбенко. Правоохоронці вважають, що посадовець порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» щодо фінансового контролю.

Прокуратура стверджує, що до декларації за 2021 рік він вніс не всі дані щодо рухомого та нерухомого майна, корпоративних прав та доходів. Загалом слідчі підрахували, що голова приховав своїх статків на 2,7 мільйона гривень. 

Зазначимо, в березні цього року Андрій Лейбенко заповнив декларацію за 2023 рік, де вказав, що володіє 100% корпоративних прав у компанії ТОВ «Пронто-груп», ТОВ «Піцца 32 СМ» і ТОВ «ТОКЕН». Йдеться про кілька закладів харчування у Кропивницькому. 

Іншого цінного майна, нерухомості, автомобілів у декларації голови Кропивницької райради за 2023 рік немає, як і не вказані члени його родини. З доходів Лейбенко вказав 458 тисяч гривень зарплати на посаді очільника райради, а також 700 тисяч гривень він зберігає готівкою.

Декларація за 2021 рік, щодо якої правоохоронці підозрюють недостовірні дані, мало чим відрізняється від останньої. Але на 2021 рік у керівника Кропивницької районної ради була задекларована квартира у місті Вишгород Київської області на майже 62 кв. метра вартістю в 600 тисяч гривень.

А у Кропивницькому у 2021 році Лейбенко безоплатно користувався кімнатою розміром 24,6 квадратного метра. Вона належить ТОВ «Пронто-груп», компанії, якою якраз і володіє посадовець. У 2021 році жодних родичів, автомобілів та іншого майна у декларації Лейбенка також не згадується. 

У 2021 році він так само володів корпоративними правами трьох товариств. Доходи, крім зарплати у 895 тисяч гривень, Лейбенко вказав і від ТОВ «ТОКЕН», яке за рік принесло йому 63 тисячі гривень. 

Читайте також: Висвітлення діяльності влади на Кіровоградщині: скільки планують витратити

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір