Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У справі фірми, що зобов’язалася будувати амбулаторії на Одещині, маючи двох працівників і діжку, вже є перший вирок: суди тривають

Один з чиновників Управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації визнав свою провину у службовій недбалості та вже отримав вирок у справі, яка стосується будівництва амбулаторій на Одещині. Мова про справу, яка стосується будівництва сільських амбулаторій загальної практики сімейної медицини. 

У 2020 році фірмі зі статутним капіталом 1000 гривень, що має 2 співробітники, 1 сходи, 1 ручну ковзанку і 1 бадію Управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації довірило будівництво 5 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Закупівлі привернули увагу ЗМІ. Про всі деталі закупівлі та дива й документації вийшла стаття

У 2021 році закупівлі привернули увагу правоохоронців. Наразі розслідується справа щодо ймовірного привласнення бюджетних коштів службовими особами Управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації та ТОВ «Містобудпроект-18» під час будівництва соціальних об`єктів та території Одеської області. 

Нагадаємо, за даними публічного модуля аналітики BI Prozorro, 19 травня 2020 року управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації оголосило 5 тендерів на будівництво амбулаторій загальної практики сімейної медицини. За цими тендерами на сьогодні укладено договори на суму 332 мільйони 988 тисяч 928 гривень. Наразі правоохоронці підозрюють завищення цін на суму лише в 666 910,37 гривні.

Тим часом суд вже виніс вирок одному з посадовців УКБ ООДА. Цей посадовець неналежним чином виконував технічний нагляд на об’єктах, які будувала компанія «Містобудпроект-18».  Йому інкримінували службову недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Посадовець провину визнав і уклав угоду з прокурорами. Суд визнав його винним і засудив до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків, на строк 1 рік. Проте, звільнив від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Читайте також: Розбір завалів на Митній площі: Одеська поліція цікаво розслідує дивну справу

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір