Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексдепутат з Херсонщини отримав підозру: працював в каральному органі, залякував містян

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому депутату від забороненого «Опозиційного блоку» з Херсонської області. Йдеться про Івана Короткого, який був обраний до Каховської міської ради, а після окупації пішов працювати на росіян.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на пресслужбу Управління СБУ в Тернопільській області.

В Службі безпеки повідомляють, що Івана Короткого підозрюють в колабораційній діяльності. Слідство встановило, що він вступив до лав незаконного карального правоохоронного органу росіян в окупованій Каховці.

В липні 2022 року опоблоківець Короткий добровільно погодився працювати на ворога. Спочатку він обійняв посаду слідчого так званої «народної міліції» при головному управлінні МВД російської федерації по Херсонській області. Згодом окупанти підвищили його до старшого слідчого ОМВД рф «Новокаховский».

Працюючи на росіян, депутат-зрадник допомагав окупантам підтримувати режим, сприяв придушенню опору серед населення та залякував мирних жителів.

За даними СБУ Іван Короткий причетний до примушування до співпраці з росіянами працівників Каховської центральної міської лікарні. Зокрема тиснув на керівництво медзакладу вести документацію російською. Також слідчі вважають, що ексдепутат примушував підприємців зареєструватись за російським законодавством і сплачувати «податки» окупантам. 

За співпрацю з ворогом зраднику загрожує строк від 12 до 15 років.

Читайте також: Підозру у колабораціонізмі отримала теща одеського судді — мешканка Херсонщини

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Співпраця з агресоромБільше публікацій Співпраця з агресором »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір