Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонт дитсадка на Миколаївщині проводить компанія, засновницю якої обвинувачують у розтраті

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Синюхино-Брідської сільської ради уклав договір на проведення капремонту частини приміщень закладу дошкільної освіти в селі Довга Пристань на Миколаївщині. Вартість робіт складає понад 1 мільйон бюджетних гривень. Ремонт виконує ПП «Сімдесят сім».

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Роботи підрядник має завершити у грудні поточного року. Відкриті торги відомство не проводило, оскільки закупівля допорогова.

ПП «Сімдесят сім» зареєстрували в Миколаївській області у 2016 році. Засновницею компанії вказана Олена Леонідівна Маняк. 

Компанія регулярно отримує бюджетні підряди на Миколаївщині, наразі уклавши угод на загальну суму 12,8 млн грн. Переважна більшість договорів ПП отримало без проведення відкритих торгів.

До того ж Олена Маняк зареєструвалася ще і як ФОП і також отримує бюджетні гроші. Всі договори укладені по неконкурентній процедурі. ФОП Маняк О.Л. уже підписав угод на загальну суму майже 9 мільйонів бюджетних гривень. Хоча головний КВЕД ФОП Маняк О.Л. «діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування», кошти платників податків найчастіше підприємство отримує за надання товарів і послуг, пов’язаних з будівництвом.

При цьому людина з ПІБ Олена Леонідівна Маняк проходить обвинуваченою за
привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Деталі справи, яка розглядається Кривоозерським районним судом Миколаївської області ще з 2022 року, невідомі – в судовому реєстрі завантажені лише декілька ухвал, переважно про перенесення судових засідань. А тим часом бізнес Олени Маняк продовжує працювати, зокрема коштом платників податків.

Читайте також: Підозрюваний у корупції миколаївський віцемер має лише половину квартири та невелику ділянку

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір