Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вирок за державну зраду отримала ексочільниця Херсонського ліцею Тетяна Томіліна: вона очолила фейковий університет у росіян

Тетяна Томіліна отримала 12 років ув’язнення за колабораційну діяльність та пособництво державі-агресорці (ч. 3 ст. 111-1, 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

Тетяна Томіліна – особа, добре відома в Херсоні, зокрема своїми антиукраїнськими поглядами. Під час окупації Херсона 2022 року вона цілком прогнозовано стала «ректоркою» захопленого Херсонського державного університету: на псевдопосаді вона організовувала освітній процес за стандартами росії із загальним застосуванням російської мови, як офіційної. Підбирала кадри на посади професорсько-викладацького складу. Також добирала абітурієнтів та поширювала інформаційно-пропагандистські наративи держави-агресорки.

В результаті, Томіліну засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також її позбавили права обіймати певні посади у закладах освіти, органах державної влади, місцевого самоврядування та займатися освітньою та виховною діяльністю на 15 років.

Наразі Томіліна перебуває на окупованій частині Херсонщини. Там вона стала так званою «депутаткою» та «головою» окупаційної Херсонської обласної думи — і за це теж має підозру.

Фейки про лабораторії Пентагона від Томіліної

Протягом трьох років Томіліна очолювала Херсонський академічний ліцей імені Олега Мішукова. Втім, контракт їй не продовжили – однією з причин вже тоді називали її дивну поведінку і роботу на росіян. Хоча це було не єдиною причиною.

Ще у 2015 році Томіліна була кандидаткою на пост Херсонського міського голови. Тоді вона приголомшила херсонців «виявленими лабораторіями Пентагону», які, на її переконання, виготовляли особливо небезпечні інфекції: ««Сьогодні на своїй сторінці в Facebook я отримала інформацію про те, що в Херсоні працює таємна лабораторія особливо небезпечних інфекцій (в центрі міста!) Міністерства оборони США. Я спочатку подумала, що це фейк, я обдзвонила вчених-біологів, які говорять, що не знають про існування такої лабораторії, і якщо це дійсно так (а це так), то це катастрофа для міста …

Я поїхала в цю лабораторію. Вона знаходиться в центрі, на вулиці Уварова, на території обласної санепідемстанції. Ті документи, які мені показали … Я, звичайно, злякалася. Договір між Міністерством оборони США та Міністерством охорони здоров’я України існує. Ніхто про це як би не знає … », — розповіла тоді Томіліна.

Виявилось, що в лабораторії на Уварова в Херсоні нічого дивного не відбувається, навпаки: саме тоді лабораторія просто отримала нове обладнання для якісної роботи. Тоді, у 2015-му Томіліна ж отримала відзнаку херсонського конкурсу блогерів «Амброзія року» за матеріал, який дискредитує Херсон або Херсонщину. Щоправда, «лауреатка» нагороду не забрала.

Цей фейк 2015 року «спливав» і під час пандемії коронавірусу у 2020-му, причому вже з вуст Віктора Медведчука та Рената Кузьміна.

Замах під час окупації

Під час окупації Херсона у 2022 році Тетяну Томіліну намагались вбити – у дворі будинку, де вона проживала, пролунав вибух. Втім, її лише трохи поранило: загинув чоловік, якого називали її охоронцем, але згодом з’ясувалось, що охоронцем він не був і взагалі до Томіліної стосунку не мав.

Місцеві повідомляли, що вибух був такої потужності, що вибив всі шибки у вікнах під’їзду, кілька вікон сусідів розбилось, також пошкоджені автівки у дворі. Але це не спинило колаборантку – вона швидко відновилась і продовжила свою роботу на окупантів. Згодом її обрали фейковою очільницею фейкової окупаційної Херсонської обласної думи.

До 14 років і 6 місяців у колонії суворого режиму окупанти засудили громадянина України, якого вони звинуватили у вбивстві та замаху на вбивство саме Томіліної. Немає інформації про ім’я чоловіка – окупанти лише повідомляли, що йому у 2022 році було 54 роки.

Читайте також: Ексдепутат з Херсонщини отримав підозру: працював в каральному органі, залякував містян

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір