Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Окупаційного очільника «МЧС россии» в Херсоні засудили на 10 років

За матеріалами СБУ суд виніс заочний вирок очільнику окупаційного «мчс рф» на Херсонщині Ігорю Шишкіну. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланнями на УСБУ у Херсонській області.

Після захоплення Херсона росіянами у 2022 році колишній рятувальник почав активно співпрацювати із загарбниками. За лояльність він отримав посаду так званого очільника «Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий по Херсонской области».

На цій посаді зрадник координував діяльність так званої «Служби», збирав оперативну інформацію щодо роботи її підрозділів на території області. Видавав розпорядчі документи та закликав колишніх колег працювати у його підпорядкуванні.

Поплічник росіян перешкодив вивезенню пожежної спецтехніки та спорядження управління на підконтрольну Україні територію та передав усе майно загарбникам. Крім тото, фігурант брав участь у будівництві фортифікаційних споруд російських військових, повідомляють в СБУ.

На підставі зібраної СБУ доказової бази суд визнав Шишкіна винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому призначили 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі Шишкін перебуває на окупованій частині півдня України, де продовжує свою антидержавну діяльність, тому вирок – заочний. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв про вирок окупаційній «ректорці» захопленого росіянами вишу в Херсоні Тетяні Томіліній.

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір