Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд на Миколаївщині: бюджетні підряди для «дивних» компаній

Як з’ясував протягом тижня «Антикорупційний вимір», у Миколаївській області чиновники продовжують надавати бюджетні кошти сумнівним підрядникам. А у очільника Миколаївської ОВА найбільша кількість радників. 

У Віталія Кіма загалом 27 радників, з яких 23 працюють на громадських засадах і 4 – у штаті. Аналітики також з’ясували, хто ці люди

Дивні підрядники 

Куцурубська сільська рада без проведення відкритих торгів уклала договір на проведення капітального ремонту дорожнього покриття  в селі Острівка. Вартість робіт складає 2,2 мільйона бюджетних гривень. Черговий підряд отримав фаворит бюджетних торгів у регіоні компанія «Південь-дорбуд».

Компанію «Південь-дорбуд» зареєстрували у 2017 році в Миколаєві. Власником компанії зазначений житель Миколаєва Євген Кругликов. Відразу після реєстрації ТОВ почало отримувати бюджетні підряди, наразі уклавши угод на загальну суму 88,5 млн грн. Примітно, що підряди підприємство отримує не тільки в Миколаївській, а ще й у Херсонській області.

Як раніше писав «Антикорупційний вимір», низка чиновників вказувала в деклараціях ТОВ «Південь-дорбуд» як джерело доходу. Серед них, наприклад, співробітник Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Іван Чаусенко. Власник компанії Євген Кругликов –  чоловік колишньої головної бухгалтерки пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Миколаївській області Світлани Кругликової. Вона звільнилась з відомства у 2020 році. 

Компанія «Південь-дорбуд» згадується у судовій ухвалі щодо корупційної справи. Суд у 2020 році надавав слідчим доступ до договорів ті інших документів, укладених цією компанією з чиновниками Галицинівської сільської ради Вітовського району Миколаївської області. 

Крім цього відділ освіти, культури, молоді та спорту Синюхино-Брідської сільської ради уклав договір на проведення капремонту частини приміщень закладу дошкільної освіти в селі Довга Пристань на Миколаївщині. Вартість робіт складає понад 1 мільйон бюджетних гривень. Ремонт виконує ПП «Сімдесят сім».

ПП «Сімдесят сім» зареєстрували в Миколаївській області у 2016 році. Засновницею компанії вказана Олена Леонідівна Маняк. Компанія регулярно отримує бюджетні підряди на Миколаївщині, наразі уклавши угод на загальну суму 12,8 млн грн. Переважна більшість договорів ПП отримало без проведення відкритих торгів.

До того ж Олена Маняк зареєструвалася ще й як ФОП і також отримує бюджетні гроші. Всі договори укладені по неконкурентній процедурі. ФОП Маняк О.Л. уже підписав угод на загальну суму майже 9 мільйонів бюджетних гривень. Хоча головний КВЕД ФОП Маняк О.Л. «діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування», кошти платників податків найчастіше підприємство отримує за надання товарів і послуг, пов’язаних з будівництвом.

При цьому людина з ПІБ Олена Леонідівна Маняк проходить обвинуваченою за

привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Деталі справи, яка розглядається Кривоозерським районним судом Миколаївської області ще з 2022 року, невідомі – в судовому реєстрі завантажені лише декілька ухвал, переважно про перенесення судових засідань. 

Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір