Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

500 доларів за магістерську: У Кропивницькому засудили доцентку університету

Ленінський райсуд Кропивницького визнав винною у зловживанні впливом Анастасію Мельнік, доцентку кафедри фізвиховання Центральноукраїнського державного університету ім. В. Винниченка. Педагогиня визнала, що взяла 500 доларів зі студента за успішну підготовку та здачу магістерської роботи. Суд призначив їй штраф 34 тисячі гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з вироком суду від 25 квітня, у жовтні 2023 року т.в.о ректора університету призначив доцентку керівницею кваліфікаційної роботи студента денної форми навчання. Темою його роботи були «Інноваційні способи підвищення професійної майстерності майбутніх учителів фізичної культури».

Як встановило слідство, не пізніше грудня 2023 року у педагогині виник намір отримати хабар за вплив на ухвалення рішення уповноваженою посадовою особою.

Під час зустрічі зі студентом на кафедрі фізвиховання вона повідомила, що є його науковим керівником та за 500 доларів може посприяти у написанні кваліфікаційної роботи. Зазначила, що надалі допоможе в успішному і безперешкодному захисті роботи перед екзаменаційною комісією університету.

У березні 2024 року жінка отримала кошти від студента після чого її затримали.

Посадовиця уклала з прокуратурою угоду про визнання винуватості згідно з якою погодилася на штраф.

Суд узяв до уваги каяття, сприяння розкриттю злочину, відсутність судимості, виховання двох неповнолітніх дітей, позитивну характеристику за місцем проживання і роботи, а також звання майстра спорту України та затвердив угоду. Таким чином суд визнав Мельнік винною за ч. 2 ст. 369-2 ККУ, тобто у прийнятті неправомірної вигоди за вплив на посадову особу та призначив їй 34 тисячі гривень штрафу. Також вона має сплатити 9844 гривні за судові експертизи.

Нагадаємо, це не перший корупційний випадок в цьому університеті. Як писав «Антикорупційний вимір», помічнику ректора інкримінують отримання хабаря за здачу в оренду приміщень навчального закладу.

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір