Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Колишній секретар судді з Одеси зізнався в корупції: яким буде покарання

Колишнього секретаря судді Малиновського районного суду Дениса Манюка визнали винним у підбурюванні та спробі дати хабар. Працюючи адвокатом, він обіцяв клієнту домовитися з суддями про закриття справ щодо керування автівкою в стані спʼяніння. На суді Манюк зізнався у спробі вчинити злочин та уклав угоду з прокурором.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на вирок суду.

В матеріалах справи вказано, що до Дениса Манюка, який працював адвокатом, звернувся чоловік. Він потребував правової допомоги, бо у жовтні 2023 року патрульні двічі ловили його за кермом в стані спʼяніння та склали на нього протоколи. Стосовно нього було відкрито дві справи в Малиновському районному суді. Обидві вони під час автоматизованого розподілу потрапили на розгляд до судді Ірини Мазун.

Адвокат Манюк виявився колишнім помічником судді з цього ж суду. Коли він дізнався, хто розглядатиме справи, то запропонував клієнтові «домовитися» з суддею про закриття справ. Він розповів, що він особисто знайомий з суддею Мазун та за певну суму  може вплинути на прийняття нею рішень. За його словами, мінімальна сума коштів, які необхідно буде надати за кожну зі справ становить 1000 доларів. Тобто сумарно адвокат вимагав у клієнта надати 2000 доларів. 

Після отримання грошей у січні 2024 року колишнього помічника судді Дениса Манюка затримали співробітники поліції. «Антикорупційний вимір» писав про цю справу та передачу її до суду.

У березні прокурор запропонував обвинуваченому укласти угоду зі слідством та визнати себе винним у підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Також прокурор домовився з Манюком про сплату внеску на підтримку ЗСУ в розмірі 250 000 гривень. Обвинувачуваний погодився на умови заради помʼякшення вироку. 

В результаті він був визнаний винним та засуджений до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки без конфіскації майна. Однак завдяки угоді суддя звільнив його і встановив іспитовий строк на 2 роки. Після спливу цього строку та в разі виконання покладених на Манюка обовʼязків, він звільниться судом від призначеного покарання.

Читайте також: «Схеми» на вуличному освітленні на Одещині: НАБУ виявило нові факти розкрадань після завершення слідства

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір