Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині батько чиновниці та священника УПЦ МП заробляє на похованні

В селищі міського типу Любашівка, що на Одещині, батько чиновниці отримує підряди за бюджетний кошт. Місцевий Центр надання адміністративних послуг регулярно замовляє у нього послуги з поховання померлих, у тому числі тих, хто загинув, захищаючи Україну.

Про це «Антикорупційний вимір» дізнався з даних порталу Prozorro.

Так, за даними порталу публічних закупівель, Центр надання адміністративних послуг Любашівської громади, починаючи з липня 2022 року регулярно укладає договори на постачання ритуальних послуг з ФОПом Володимиром Городецьким. 

Всі закупівлі чиновники проводили без використання електронної системи. Тобто самі вирішували, кого хочуть обрати підрядником. Станом на сьогодні в системі Prozorro міститься інформація про 21 контракт з ним. Однак завдяки Clarity Pro вдалося зʼясувати, що насправді чиновники Любашівської громади платили Володимиру Городецькому 115 разів. Загальна сума цих транзакцій складає вже понад 550 тисяч гривень.

За даними аналітичної платформи YouControl, Володимир Городецький, що працює вже понад 20 років, в тендерах брав участь лише в 2022-2024 роках. 

Тобто, останні три роки чиновник віддають йому підряди без конкурсу, але хоча б публікують дані на порталі Прозорро. Як мінімум сім років до цього вони не повідомляли про свої «стосунки» з ФОПом на Прозорро, адже суми були не великі. 

Також журналісти «Антикорупційного виміру» виявили, що Володимир Городецький – батько головної спеціалістки відділу земельних відносин та охорони навколишнього середовища Любашівської селищної ради Оксани Дорофеєвої. Цю інформацію вона вказує у своїх деклараціях. Раніше Оксана Городецька (нині Дорофеєва) працювала старшою державною виконавицею Любашівського райвідділу виконавчої служби та отримувала зарплату від Петрівського райсуду на Кіровоградщині.

Цікаво, що в своїй декларації за 2023 рік пані Оксана вказала зарплату за рік у розмірі понад 1,5 мільйона гривень. Тобто близько 130 тисяч на місяць.

Доречі, син Володимира Городецького є священослужителем УПЦ МП в смт Петрове Кіровоградській області.

Минулого року разом з сестрою Оксаною він придбав дві земельні ділянки в смт Славське Стрийського району Львівщини.

Читайте також: Колишній секретар судді з Одеси зізнався в корупції: яким буде покарання

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір