Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонт скверу за понад 51 мільйон: Суд скасував закупівлю робіт Одеської міської ради через порушення

Прокурори звернулись до суду з вимогою розірвати договір з підрядником, який уклало Управління капітального будівництва Одеської міськради у 2021 році. Прокурори вважають, що договір на 51,8 мільйона гривень уклали з порушенням процедури закупівлі. 

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. У червні 2021 року Управління капітального будівництва Одеської міської ради в результаті відкритих торгів обрало підрядника, з яким уклало договір про капітальний ремонт скверу в межах проспектів Гагаріна та Шевченка в Одесі. Ймовірно йдеться про сквер Небесної сотні. 

Прокуратура встановила, що Управління капітального будівництва під час проведення закупівлі не обгрунтувало технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, а також не обгрунтувало очікувану вартість робіт. 

Прокурори вважають, що замовник продовжував договір з підрядником попри те, що відповідного фінансування з бюджету на додаткові роботи передбачено не було, як і не було необхідності в продовженні договору. Прокуратура звернулась до суду, адже вважає такі дії порушенням вимог Бюджетного кодексу України.

Суд визнав, що Управління капітального будівництва порушило процедуру закупівлі, внаслідок чого договір з підрядником на 51,8 мільйона гривень розірвали. 

Читайте також: В Одесі звільнився начальник управління капітального будівництва міської ради

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір