Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання землі на узбережжі лиману: Підозри отримали віцемер Білгород-Дністровського, його дружина, та двоє посадовців

Правоохоронці викрили схему незаконного привласнення землі на узбережжі Дністровського лиману. Підозри отримали заступник міського голови Білгород-Дністровського та його дружина, а також депутат сільської ОТГ й працівниця сільради цієї ОТГ. 

Про це повідомляє Поліція Одеської області. Слідство вважає, що директорка приватної фірми розробила незаконну схему з привласнення та продажу землі на узбережжі Дністровського лиману. Її фірма якраз займалась виготовленням земельних документів у Білгород-Дністровському. Чоловік директорки був сертифікованим інженером-землевпорядником на фірмі, а згодом його обрали депутатом Білгород-Дністровської міської ради, де він обійняв посаду заступника міського голови.

Правоохоронці вважають, що він допомагав дружині зі злочинним задумом. Крім нього, учасниками схеми були депутат сільської ОТГ та земельна спеціалістка тієї ж сільради. Кожен з них мав свою роль у схемі, яку вони виконували з червня 2020 по квітень 2023 року.

Зокрема за версією слідчих, учасники злочинної групи підробляли документи, згідно з якими їхні родичі нібито мали нерухомість, розташовану на землях громади, і побудовану ще до 1992 року. Цей факт давав змогу родичам безкоштовно отримати у власність земельні ділянки.

Надалі землі планували легалізувати та продати покупцям, які б не підозрювали про походження цих ділянок. Усім фігурантам цієї схеми повідомили підозри у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, в придбанні права на майно шляхом шахрайства, та підробленні офіційних документів групою осіб за попередньою змовою. 

Трьох підозрюваних вже затримали, на них чекає перебування в СІЗО. На землі, отримані незаконним шляхом, наклали арешт. Правопорушникам загрожує 12 років в’язниці з конфіскацією майна. 

Ймовірно, директорка приватного підприємства, про яку йдеться у справі, це Наталя Криштопова. Їй належить зареєстроване у Затоці приватне підприємство «Центр проектування і приватизації», що займається діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії.

Андрій Криштопов є чоловіком Наталі й обіймає посаду заступника міського голови Білгород-Дністровської міськради. Схоже, він також отримав підозру у цій справі. Андрій Криштопов заснував у 2005 році ПП «Центр проектування та приватизації», де працював головним інженером, а його дружина Наталя обіймала посаду директорки. В у 2018-2020 роках Криштопов був керівником Одеської регіональної філії Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру».

Читайте також: Затриманий на хабарі у 20 тисяч доларів депутат з Одещини стверджує, що заробив кошти консультацією

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір