Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Затриманий на хабарі у 20 тисяч доларів депутат з Одещини стверджує, що заробив кошти консультацією

Депутат Білгород-Дністровської районної ради Анатолій Хмільківський, якого в лютому цього року затримали на хабарі, записав звернення до громадськості. У ньому він стверджує, що 20 тисяч доларів отримав як плату за бізнес-консультацію, а не як неправомірну вигоду. 

Про це повідомляють журналісти Центру публічних розслідувань. Депутат Білгород-Дністровської райради Анатолій Хмільківський наразі перебуває у СІЗО, тому своє звернення він передав через адвоката. 

У зверненні йдеться про те, що наприкінці 2023 року депутат через приятеля познайомився з підприємцем Едуардом Лебединським з Маріуполя. Чоловік хотів відкрити бізнес на Одещині, й Анатолій Хмільківський нібито його професійно консультував з цього приводу. 

«Одним із напрямків моєї діяльності є надання консультативних послуг в реалізації інвестиційних проєктів», — пояснив Білгород-Дністровський депутат. 

Анатолій Хмільківський у зверненні стверджує, що підприємець наполіг на необхідності спочатку передати кошти — оплату за консультацію, а пізніше вони нібито мали підписати угоду про надання послуги. Під час отримання 20 тисяч доларів депутата затримали правоохоронці. Він вважає, що його затримання є замовним.

«За годину після мого затримання один із правоохоронців натякнув мені, що моє затримання замовили великі люди з Києва. На запитання, які такі великі люди і з якої причини, мені відповіли, що я перейшов дорогу людям на великих посадах», — написав депутат.

Нагадаємо, у лютому 2024 року Анатолію Хмільківському повідомили про підозру в отриманні хабаря. За версією слідства, гроші він взяв, щоб домовитись про передачу в оренду ділянки землі. Зокрема він обіцяв повпливати на депутатів Великодолинської селищної ради, аби ті ухвалили рішення про передачу бізнесмену в оренду земельних ділянок площею 4 гектари поряд з селом Молодіжне.  

За два дні після затримання депутату обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Одеському слідчому ізоляторі з альтернативою виходу під заставу в розмірі понад 4 мільйони гривень.

Читайте також: Заступник ексголови Одеської ОВА на лаві підсудних: подробиці справи, імена спільників, поламані електронні браслети

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір