Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутатка від Миколаївщини увійшла у десятку найбагатших нардепів за 2023 рік

Народна депутатка, представниця Миколаївщини від «Слуги народу» Ірина Кормишкіна увійшла у десятку найбагатших нардепів за підсумками декларацій за 2023 рік. 

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». Так, за підсумками електронного декларування, у 2023 році у 268 народних депутатів зросли доходи, у порівнянні з попереднім роком. Найбагатшим за рівнем заробітку виявився очільник «Європейської Солідарності» Петро Порошенко з прибутком в 1,4 мільярда гривень.

Серед найбагатших депутатів Верховної Ради опинилась і представниця Миколаївщини 

Ірина Кормишкіна. Дохід її родини складає 123,5 мільйона гривень, велику частину з яких заробив її чоловік Юрій Кормишкін. Останній володіє холдингом «Південна Аграрно-Експортна Компанія».

Також Юрій Кормишкін є депутатом Миколаївської обласної ради. Він володіє складами, офісами, кількома десятками земельних ділянок, АЗС та СТО. На чоловіка нардепки зареєстровані два житлових будинки і квартира. 

Сама Ірина Кормишкіна заробила у Верховній Раді за 2023 рік 481 тисячу гривень, а також отримала 91 тисячу страхових виплат. Того ж року вона придбала ділянку площею 920 квадратні метри за понад 5 мільйонів гривень у селі Калинівка в Миколаївській області.

Володіє народна депутатка половиною квартири у Миколаєві, землею в Лиманах, приватним будинком у Миколаєві на 321 квадратний метр, та ще ділянкою у Миколаєві на 965 квадратних метрів. 

Крім Петра Порошенка та Ірини Кормишкіної, до десятка найбагатших депутатів увійшли Степан Івахів, Борис Приходько, Віктор М’ялик, Олена Кондратюк, Андрій Пузійчук, Олександр Сова, Юрій Бойко та Олесь Довгий.

Читайте також: Нардеп з Одеси Сергій Колебошин вказав у декларації, що зберігає вдома рублі

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір