Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Люстрований ексзаступник головного прокурора Одещини купив у Дубаї нерухомості на 400 тисяч доларів й не задекларував її

Колишній заступник головного прокурора Одещини Олег Корнілов перебуваючи на посаді придбав дві квартири та апартаменти у Дубаї вартістю 400 тисяч доларів та не вказав їх в декларації. 

«Схеми» встановили, що колишній заступник прокурора Одеської області Олег Корнілов купив в Дубаї дві квартири та готельні апартаменти. Інформація міститься в офіційному земельному реєстрі Дубаю. Загальна вартість придбаної нерухомості складає 400 тисяч доларів.

Ці покупки він здійснив упродовж 2011-2012 років, коли вже обіймав посаду заступника прокурора. Дві квартири мають студійне планування та розміри 47 і 38 кв. метри.

Розташовані у преміальному комплексі Jumeirah Bay X1 Tower, обидві обійшлись Корнілову в понад 180 тисяч доларів. Він вирішив здавати в оренду обидві квартири й заробив з цього сумарно близько 100 тисячі доларів. 

Пізніше Олег Корнілов став заступником начальника слідчого управління обласної прокуратури, а згодом і керівником підрозділу. Після 2014 року його звільнили відповідно до закону «Про очищення влади». Тоді ж Корнілов почав судитись з вимогою про поновлення на роботі й виплату зарплати за вимушені прогули.

Разом з цим у 2016 році колишній заступник головного прокурора інвестував понад 210 тисяч доларів у готельні апартаменти в Aykon City-Tower B в елітному районі Дубаю. Поки будувався цей комплекс (остаточно готель звели у 2023 році), Корнілов продав свою студію на 38 кв. метри за майже 100 тисяч доларів. Вже у листопаді 2023 року Корнілов продав і другу свою студію. 

Тоді ж суд поновив Олега Корнілова на його останній до люстрації посаді — начальника слідчого управління прокуратури Одеської області. Йому виплатили понад 2,3 мільйона гривень з бюджету за той час, коли він був відсутній на роботі, тобто з 2014 року. Начальником управління він побув недовго, і вже через рік після поновлення звільнися за власним бажанням. 

Зараз у власності Олега Корнілова лишається готельний номер у Aykon City-Tower B. Але у жодній своїй декларації він не згадав про нерухомість в Еміратах. Не згадала про це й його дружина, яка у 2013 році теж була прокурором Одеської обласної прокуратури. 

Журналісти «Схем» зв’язались з Олегом Корніловим, та на питання про нерухомість в Дубаї він кинув слухавку й на дзвінки більше не відповідав. 

Читайте також: Миколаївського прокурора притягли до дисциплінарної відповідальності за скаргою керівника

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір