Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині за 200 тисяч відремонтують пам’ятник радянським танкістам

Відділ культури Попельнастівської сільради Олександрійського району Кіровоградської області 1 травня уклав угоду з ФОПом Олексієм Попругою щодо ремонту пам’ятника вартістю 196,6 тис. грн. Монумент присвячений радянським танкістам.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з інформацією в системі Prozorro, угоду уклали з підрядником напряму, без конкурентного тендеру, що передбачено в умовах воєнного стану.

Відділ культури провів комісійне обстеження пам’ятника у селі Червона Кам’янка та склав акт про його неналежний стан. Згідно з актом, біля пам’ятника просідає ґрунт, тому необхідно встановити бетонні бортові плити.  

До слова, це не єдина подібна закупівля відділу культури за останній період. Також 1 травня відділ уклав угоду з Олексієм Попругою на ремонт братської могили радянських воїнів у селі Михайлівка.

В акті технічного обстеження вказано, що бетонний постамент і меморіальна стіна перебувають у неналежному стані, там обсипалась штукатурка й потріскалась олійна фарба. Також підрядник має демонтувати комуністичну символіку. На ці роботи передбачили 79,7 тис. грн.

Олексій Попруга, який виконає роботи, зареєструвався як ФОП 2004 року в Олександрії. Його основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. 

За даними аналітичної бази Сlarity-project, за період участі в публічних закупівлях він підписав 89 договорів на 8,1 млн грн, із яких більша частина укладена з комунальними закладами чи відділами Попельнастівської сільради. За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, у 2015 році Попруга безуспішно балотувався до Кіровоградської облради від «Партії пенсіонерів України».

Читайте також: Підрядника звинувачують у привласненні 600 тисяч на ремонті укриття на Кіровоградщині

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір