Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Обслуговувати машини екстреної допомоги на Одещині буде родич фігуранта двох справ НАБУ

Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф заплатить 3,35 мільйона гривень за ремонт і технічне обслуговування своїх автівок Анатолію Яніцькому. Ця особа, ймовірно, є свекром колишнього директора Департаменту капітального будівництва Одеської ОДА, якого НАБУ підозрює у зловживаннях під час продажу дачі Маразлі. Крім того, чиновник фігурує в справі НАБУ щодо злочинного угрупування Кауфмана-Грановського. 

Про це повідомляє  «Антикорупційний вимір» з посиланням на Prozorro.

Комунальне некомерційне підприємство «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Одеської обласної ради уклало угоду на послуги з ремонту і технічного обслуговування автомобілів та спецтранспорту, вартістю 3,35 мільйона гривень. Закупівлю провели без тендеру та використання електронної системи. Це означає, що чиновники самі вирішили, кому хочуть віддати підряд.

Підрядником обрали Анатолія Михайловича Яніцького. За даними реєстру декларацій Національного агентства з запобігання корупції, чоловік з таким ПІБ є батьком дружини ексочільника Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації Віктора Лунгула, Інни Яніцької. У своїй декларації за 2023 рік Віктор Лунгул вказував, що користується автівкою Toyota Camry 2017 року випуску, яка належить Анатолію Яніцькому.

Нагадаємо, що колишнього посадовця Одеської ОДА Віктора Лунгула звинувачують у зловживанні владою для продажу по заниженій вартості памʼяток архітектури – Дачі Маразлі та Маєтку Фабрицького. Збитки, нараховані НАБУ сягають 75 мільйонів гривень.

Крім того, журналісти «NIKCENTER» виявили, що Лунгул фігурує у справі НАБУ щодо діяльності злочинного угрупування Бориса Кауфмана та Олександра Грановського. 

Читайте також: На Одещині депутат від Слуг Народу заробляє мільйони на наслідках російської агресії

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір