Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У справі аеропорту «Одеса» нові підозри у хабарництві отримали ексмер та бізнесмени

Колишній мер Одеси, а також бізнесмени, які вже раніше отримали підозри у організації схеми незаконного заволодіння майном КП «Міжнародний аеропорт «Одеса», тепер підозрюються в наданні та отриманні хабаря у вигляді двоповерхового пентхауса в центрі міста. Повідомивши про оновлення підозр, правоохоронці також сповістили, що слідство завершено. 

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Так, 17 травня підозрювані у заволодінні аеропортом бізнесмени та ексмер отримали підозри у хабарництві. Як повідомляє журналіст Олег Новіков, йдеться про бізнесменів Бориса Кауфмана та Алекса Боруховича (Грановського). Слідство вважає, що вони надали хабар тодішньому меру Одеси Олексію Коктусєву. Останній підозрюється в одержанні хабаря. 

Хабарем у цій справі, на думку слідства, є двоповерховий пентхаус в центрі Одеси площею 700 квадратів, який коштує близько 16 мільйонів гривень. За версією правоохоронців, пентхаус був платою за те, щоб Кауфман і Борухович змогли встановити контроль над аеропортом «Одеса». 

Окрім нових підозр, прокурори завершили досудове розслідування справи й відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення. 

За даними правоохоронців, група бізнесменів організувала схему заволодіння майном «Міжнародного аеропорту «Одеса» вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярда гривень. Міським головою на початку цього періоду був Олексій Костусєв. 

Майно аеропорту, яке віддали у спільне користування, не підлягало приватизації. Однак, мера та депутатів це не зупинило. Тому колишній мер Одеси Олексій Костусєв отримав підозру за статтею про привласнення та розтрату бюджетних коштів. Раніше суд виніс вирок у справі міжнародного аеропорту «Одеса» колишньому заступнику одеського міського голови Анатолію Орловському. Тоді між обвинуваченням та Орловським була укладена угода про визнання останнім винуватості, в обмін на його співпрацю. 

У цій справі підозри отримали п’ять осіб, зокрема колишній мер Одеси Олексій Костусєв та одеські бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Борухович, яких слідство називає співорганізаторами схеми.

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та «зарплата» Бриндака

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір