Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд виніс вирок у справі міжнародного аеропорту «Одеса»: строк отримав колишній заступник Одеського мера

Вищий антикорупційний суд 29 березня виніс вирок колишньому виконувачу обов’язків заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади. Йдеться про Анатолія Орловського. Його визнали винним у заволодінні майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою.

Про це повідомляє Вищий антикорупційний суд. Так, між обвинуваченням та Орловським укладена угода про визнання останнім винуватості. Анатолію Орловському призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки та 6 місяців, з позбавленням права обіймати посади на 3 роки. Разом з тим його звільнили від покарання з іспитовим строком у 3 роки. Майно Орловського не конфіскували.

Крім випробувального терміну, ексзаступник зобов’язаний періодично проходити реєстрацію в органі пробації, повідомляти орган про зміну місця проживання, роботи чи навчання, а також не виїжджати за межі країни без погодження.

Як зазначає Центр протидії корупції, Анатолій Орловський був серед підозрюваних у справі про заволодіння майном «Міжнародного аеропорту «Одеса». За даними правоохоронців, група бізнесменів організувала схему заволодіння майном «Міжнародного аеропорту «Одеса» вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярда гривень. 

У цій справі підозри отримали п’ять осіб, зокрема колишній мер Одеси Олексій Костусєв та одеські бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Борухович, яких слідство називає співорганізаторами схеми.

Посаду першого віцемера Анатолій Орловський посів у 2014 році. Звільнили його 25 березня 2020 року розпорядженням Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та «зарплата» Бриндака

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір