Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розташовані в Одесі квартири колаборанта Сальдо та російського олігарха Шелкова продали з аукціонів

З аукціонів продали конфісковані квартири колаборанта Володимира Сальдо та російського олігарха Михайла Шелкова, що розташовуються в Одесі. Активи обох наразі під санкціями, отож Фонд держмайна має змогу продати їх й направити кошти в держбюджет.

Про це повідомляє Transparency International. Квартири Сальдо та Шелкова продались не з першого разу. На торги 17 квітня ніхто не з’явився. Але вже 21 травня аукціони пройшли жвавіше. Всього позмагатись за конфісковане житло прийшли 11 приватних інвесторів. 

Квартира Михайла Шелкова зацікавила двох учасників. Врешті перемогла місцева компанія ТОВ «САЙЗ ЛТД». Її пропозиція перевищила стартову ціну на 6% і склала 4 мільйона гривень. 

А от квартира Володимира Сальдо зацікавила 9 учасників. Вони підняли стартову ціну більш ніж в половину. Найбільшу ціну запропонував приватний інвестор — 2,9 мільйона гривень. 

Наразі Фонд держмайна перевіряє документи і заяви переможців. Якщо з ними все добре, то протягом 30 днів з ними укладуть договори купівлі-продажу, і ще 30 днів буде у переможців, щоб активи оплатити. 

Зазначимо, Україна конфіскувала вже понад 1300 об’єктів, які можна таким самим чином реалізувати на користь державного бюджету. Продаж квартир Сальдо та Шелкова  — це перший подібний успіх. 

Нагадаємо, ухвалою Одеського апеляційного суду від 9 травня цього року так званого «губернатора» Херсонської області Володимира Сальдо визнали винним у державній зраді, колабораціонізмі та запереченні збройної агресії Російської Федерації.

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір