Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовця «Укрзалізниці» відправили до в’язниці на 7 років за розтрату майна у Чорноморську

Одеський апеляційний суд визнав винним у розтраті майна заступника начальника підрозділу спеціальних перевезень «Укрзалізниці» Вадима Пархоменка. Суд довів, що Пархоменко, очолюючи ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон», заволодів його майном вартістю понад 15,3 мільйона гривень.

Про це повідомляє редакція 368.media. Так, Одеський апеляційний суд скасував вирок Київського райсуду Одеси від 2020 року щодо заступника начальника спеціальних перевезень Держпідприємства «Ліски» «Укрзалізниці» Вадима Пархоменка. Посадовця у 2020 році виправдали у кримінальному провадженні щодо розтрати майна ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». 

Прокурори оскаржили вирок в апеляційній інстанції. Одеський апеляційний суд визнав винним Пархоменка у розтраті майна й призначив покарання — сім років в’язниці з конфіскацією чверті майна.

Вадим Пархоменко виконував обов’язки директора порту «Южний», а також обіймав посаду радника директора Чорноморського порту. Крім цього, він керував приватним акціонерним товариством «Чорноморгідрозалізобетон», щодо якого його визнали винним у розтраті майна. 

З останньої посади його звільнили, але, як встановив суд, він поновився за підробленими документами. Тож Вадим Пархоменко через посередника звернувся до директора ТОВ «Техномаркет-ЛТД» з пропозицією продажу активів «Чорноморгідрозалізобетон», на що директор погодився. 

Суд довів, що Пархоменко незаконно продав земельну ділянку очолюваного ним підприємства та майно, яке на цій ділянці розташовувалось. Надалі він як голова правління акціонерного товариства, подав до Чорноморської міської ради документи щодо припинення права Товариства на користування трьома земельними ділянками у Чорноморську.

Судді погодились з доводами прокурорів і визнали, що дії Пархоменка призвели до незаконного заволодіння майном ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон» вартістю 15,3 мільйона гривень. 

Читайте також: Укрзалізниця придбала запчастини у знищеного херсонського заводу по завищених цінах

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір