Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Укрзалізниця придбала запчастини у знищеного херсонського заводу по завищених цінах

Центр забезпечення виробництва АТ «Укрзалізниця» під час воєнного стану закуповувала деякі деталі за завищеною вартістю. Деякі запчастини виробляв «Бериславський машинобудівний завод», який був захоплений, а потім зруйнований росіянами.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на «Наші Гроші».

Журналісти зʼясували, що вартість запчастин для тепловозів серії ЧМЕ виробництва «Бериславського машинобудівного заводу» зросла орієнтовано на 25%. Так, наприклад, у 2021 році зубчасті колеса Т93.65.173.05 БМЗ купували по 7 745 грн, або $290 за штуку. У першій рік повномасштабного вторгнення закупівельна ціна становила 10 066 грн, або $275 за штуку. І на останній крупній закупівлі у 2023 році колеса замовили по 12 780 грн, або $349 за штуку.

Ці запчастини закуповували у компанії «Транспромрезерв», яка є офіційним представником «Бериславського машинобудівного заводу». Фірма навіть подала сертифікати якості на продукцію «БМЗ». При цьому за даними ЗМІ, цей завод було фактично повністю зруйновано під час окупації та боїв за звільнення Херсонщини. 

За даними аналітичної платформи YouControl, ТОВ «Транспромрезерв» володіє та керує одноособово Євген Лижньов. Він  також був засновником і директором ТОВ «Торговий дім «БМЗ». 

Читайте також: Конфісковану квартиру херсонського зрадника Сальдо спробують продати за пів ціни

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір