Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фірма синів ексдепутата за понад 6 мільйонів демонтує 20 метрів труби Одеської ТЕЦ

АТ «Одеська ТЕЦ» уклала угоду на демонтаж аварійної ділянки димової труби, пошкодженої в результаті ракетного удару рф 10 квітня 2024 року. Роботи довірили компанії ТОВ «Торговий дім «Роял Груп», яка належить двом синам колишнього депутата Одеської міської ради та дружині колишнього ректора ОДУВС, який очолював ГУМВС України в Одеській області. Додатково для демонтажу 20 метрів цієї труби у фірми орендують спецтехніку на понад 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю.

Акціонерне товариство «Одеська ТЕЦ», що на 99,9% належить АТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», заплатить майже 2,1 мільйона гривень за перший етап робіт з демонтажу аварійної ділянки димової труби № 1, яка разом з іншим майном ТЕЦ була пошкоджена внаслідок ракетного удару російської федерації. 

Згідно з Актом комісійного обстеження обʼєкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф, складеного 16 квітня, на території Одеської ТЕЦ було зруйновано лише одну димову трубу і те не повністю. Цей Акт містився в обгрунтуванні підстав для здійснення закупівлі без використання електронної системи, тобто напряму у обраної чиновниками фірми. В документі вказано, що демонтажу через аварійний стан підлягає лише 20 метрів труби. Тобто орієнтована вартість демонтування 1 метра труби складатиме понад 100 000 гривень.

Крім того, Одеська ТЕЦ заплатить ще майже 4,1 мільйона гривень ТОВ «Торговий дім «Роял Груп» за оренду спецтехніки, яку фірма буде використовувати для демонтажу димової труби №1. Тобто загальна вартість першого етапу демонтажу 20 метрів вищезгаданої труби обійдеться в майже 6,2 мільйона гривень.

За даними аналітичної платформи YouControl, компанія ТОВ «Торговий дім «Роял Груп» належить Ірині Катеринчук, Костянтину та Євгену Ржепішевським, а також Олексію Островському. 

Як ми раніше вже писали, Костянтин та Євген Ржепішевські – сини колишнього депутата Одеської міської ради Костянтина Ржепішевського. Під час місцевих виборів 2020 року останній балотувався до Одеської районної ради від партії Геннадія Труханова «Довіряй ділам». 

Ще одна власниця фірми – Ірина Катеринчук – це дружина колишнього ректора Одеського державного університету внутрішніх справ Івана Катеринчука, який очолював ГУМВС України в Одеській області. 

Читайте також: В Одесі укриття дитсадка ремонтує фірма-фігурант справи про розкрадання на безпеці дітей

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір