Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Хабарництво на системі «Шлях», агроугода, зловживання в ОДА

Обробіток землі. Гайворонський професійний аграрний ліцей, що у Кіровоградській області, 29 квітня уклав угоду на обробіток полів вартістю 938,9 тис. грн з приватним сільськогосподарським підприємством «Перемога».

У тексті угоди вказано, що період виконання робіт є орієнтовним та залежить від погодних умов та потреб замовника. Кількість послуг та їхніх циклів можуть коригуватися залежно від потреб замовника, а також захворюваності рослин.

За інформацією з аналітичної платформи Youcontrol, засновником підприємства «Перемога» є Віталій Пойда з Гайворона. Він обраний депутатом Гайворонської міськради від «Слуги народу», також балотувався на посаду мера Гайворона.

Хабарництво на системі «Шлях». Мешканця Києва засудили на 7 років з конфіскацією всього майна. Прокурори Кіровоградської облпрокуратури довели, що волонтер з Києва допомагав військовозобов’язаним незаконно виїздити з країни. За хабар в розмірі 4,5 тисячі доларів він пропонував внести відомості про чоловіків у систему «Шлях», що давало їм змогу перетнути кордон у якості водіїв-волонтерів.

Чоловікам надавались також відповідні документи про те, що вони перевозять гуманітарну допомогу та вантажі для потреб Збройних Сил України.

Зловживання в ОДА. Начальник управління Кіровоградської облдержадміністрації отримав підозру у зловживанні службовим становищем. Слідство вважає, що посадовець знав про те, що ремонт не завершений, але все одно підписав документи, діючи в інтересах приватного підприємства. Таким чином чиновник підписав акти виконаних робіт, підтверджуючи їх якість та обсяг. Як результат — підприємство незаконно отримало з бюджету області 300 тисяч гривень.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір