Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Начальницю відділу освіти Ізмаїлу судять за корупцію: школи і садки залишились без вугілля

Ізмаїльський міськрайонний суд в Одеській області розглядає справу щодо службової недбалості місцевих чиновників під час закупівлі вугілля для закладів освіти. Обвинувачувана – начальниця відділу освіти Ізмаїльської міської ради Жанна Волканецька.

Про це «Антикорупційний вимір» дізнався з судового реєстру.

З матеріалів справи відомо, що місцеві слідчі почали розслідування ще з листопада 2021 року. Йдеться про закупівлю камʼяного вугілля марки АМ 13-25 посадовцями відділу освіти Ізмаїльської міської ради взимку 2020 року.

Переможцем на тендері стала компанія ТОВ «НТК-ТРЕЙД ЛТД», яка погодилась поставити 163 тонни вугілля за найнижчою ціною – 651 837 гривень.

Слідчі зʼясували, що в період грудня 2020 по серпень 2022 року фірма поставила чотирьом закладам 77 тонн камʼяного вугілля на понад 305 тисяч гривень. Залишок вугілля начальниця відділу освіти Волканецька залишила на зберігання директору фірми. На складі компанії лишилось 86 тонн палива на більш ніж 346 тисяч гривень. Керівник підприємства зобовʼязався відвантажувати товар у відповідь на листи-вимоги від чиновників.

Однак у жовтні 2021 року, коли фірмі було надіслано листи-вимоги, підрядник не відвантажив придбане бюджетниками вугілля та навіть не надав ніякої відповіді чи пояснення. За кілька днів на склад приїхала перевірка, яка не виявила вугілля. А власниця складських приміщень повідомила, що ТОВ «НТК-ТРЕЙД ЛТД» орендувало територію для зберігання товару в період з січня 2019 року по березень 2020 року. Тобто в результаті 68 тонн вугілля пропало, що завдало бюджету збитків на суму 343 914 гривень.

Спочатку правоохоронці кваліфікували злочин як шахрайство з боку підрядника. Однак пізніше вони дійшли висновку, що причиною збитків стала службова недбалість начальниці відділу освіти Ізмаїльської міської ради Жанни Волканецької. Наразі їй загрожує строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Додатково до цього її можуть зобовʼязати сплатити штраф від 4250 до 12 750 гривень.

Зауважимо, що Волканецька за сумісництвом також є депутаткою Ізмаїльської міської ради VIII скликання від партії «Слуга Народу». Також вона очолює постійну комісію з питань гуманітарної політики. Нещодавно «Антикорупційний вимір» згадував її в розслідуванні про те як депутат Ізмаїльської міськради заробляє мільйони на наслідках російської агресії. Зокрема за її сприяння фірма депутата без проведення відкритих торгів отримала угоду з аварійного ремонту та відновних робіт для ізмаїльської гімназії №11 після падіння уламків дрона Shahed-131/136. 

Читайте також: В Ізмаїлі чиновники віддали депутату від Слуг підряд на майже 24 мільйони

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір