Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Вистава тільки починається»: У Кропивницькому суд взяв до розгляду справу очільника театру

У Кропивницькому Ленінський райсуд призначив до розгляду справу Сергія Корнієнка, нині відстороненого директора — художнього керівника комунального закладу «Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Марка Кропивницького». Корнієнка обвинувачують в отриманні хабаря за працевлаштування чоловіка до театру з подальшим бронюванням.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Нагадаємо, що за версією слідства Корнієнко погодився за хабар у 3,5 тис. доларів працевлаштувати мешканця Кропивницького на посаду фахівця із компʼютерного дизайну, яку надалі планували включити до переліку тих, що підлягають бронюванню від мобілізації. Очільника театру затримали 13 березня в місцевому кафе під час отримання другої частини неправомірної вигоди 2,4 тис. доларів.

На час досудового розслідування суд обрав Корнієнку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Кошти за нього внесли, чоловік перебуває на свободі. На час слідства й розгляду справи його відсторонили від посади.

Сьогодні суддя Ленінського райсуду Світлана Льон призначила обвинувальний акт у справі до розгляду. Корнієнку інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто прийняття неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі. За такі дії передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Сергій Логвінов, адвокат Сергія Корнієнка у коментарі ЗМІ сказав, що, на його думку, у справі була провокація хабаря. Він наполягає на невинуватості клієнта.

— Вирок має бути виправдальний, адже йдеться про провокацію. Ви далі все бачитимете, — додала Катерина Бобровська, захисниця Корнієнка.

Сам обвинувачений детально коментувати справу не став.

— Моя позиція суголосна з обласною радою: я відсторонений до кінця судового засідання. Будемо дивитися, чим закінчиться судовий процес. Явно, що це розіграна вистава за моєї участі. Думаю, гарні критики і гарні судді й адвокати доведуть мою невинність і все буде добре, — сказав Корнієнко.

На питання, чи планує звільнятися, адже є рішення суду про поновлення на посаді попереднього керівника театру, заперечив.

— А до чого я до нього? Зараз я знаю, що театром керує Євген Лавренчук і користуючись нагодою хочу запросити усіх на прем’єру вистави «Перед волею». Це те, що я хочу сказати. Вважаю, зараз театр набирає обертів і на правильному шляху до його художнього зміцнення в українському театральному процесі. На всі питання дадуть відповідь мої адвокати. Це театр судових справ, тут відбувається усе поступово, фінал я вам не можу сказати, вистава тільки починається, — відповів відсторонений посадовець.

Нагадаємо, Корнієнко очолив театр у вересні 2023 року. Призначення супроводжувалося конфліктом, адже частина колективу виступила проти звільнення попереднього керівника — Вʼячеслава Вандрашека, який до окупації працював у Херсонському театрі. Наразі суд відновив Вандрашека на посаді, але облрада не виконує судове рішення.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір