Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Хабарницькі справи, арешт скандальної землі, відшкодування депутатці

«Антикорупційний вимір» підготував короткий огляд матеріалів, які публікувалися минулого тижня.

Справа директора театру. У Кропивницькому суд взяв до розгляду справу Сергія Корнієнка, нині відстороненого директора обласного театру. Чоловіка звинувачують в отримання хабаря за працевлаштування до театру з можливістю бронювання від служби в армії. На суді Корнієнко сказав журналістам, що провину не визнає, мовляв, була провокація хабаря. «Вистава тільки починається», – так він прокоментував початок судового процесу.

Суд по експрокурорці. У Вищому антикорупційному суді триває розгляд справи щодо обвинувачення в корупції колишньої прокурорки з Кропивницького Світлани Клюкіної. На чергове засідання 5 травня ВАКС постановив примусово привести свідка. До таких дій суд вдався через те, що свідок умисне не з’являється до суду попри неодноразові виклики. Клюкіна тим часом займається адвокатською діяльністю.

Арешт лісопарку. У Кропивницькому суд арештував земельну ділянку лісопарку «Никанорівський» та заборонив проводити там будівельні роботи. Також суд заборонив вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо нерухомості, яку там зареєстрував громадянин Сергій Димитрович. Це на певний час унеможливить захоплення майже 4 га комунальної землі на березі річки Сугоклія. Адже нерухомість Димитровича є лише на папері, а в реальності – декілька напівзруйнованих фундаментів. Проте наявність нерухомості за земельним законодавством передбачає отримання землі під нею. Та попри те, що площа землі під недобудовами Димитровича явно менша всієї території лісопарку, він вже обговорив майже 4 га комунальної землі.

Продовження «Великого будівництва». У Кропивницькому провели тендер на завершення ремонту спортшколи і басейну в ній. Вартість закупівлі – 40 млн грн. Ремонт розпочався ще до великої війни, під час «Великого будівництва». Нині чиновники заявляють, що басейн використовуватимуть для реабілітації військових. Ремонт виконуватиме той же підрядник, який його розпочав.

Компенсація депутатці. У травні 2024 року Кіровоградська облрада сплатила 63 тис. грн відшкодування Ірині Романескул, депутатці Кропивницької міськради від «Батьківщини». Виплата є компенсацією за протермінування виконання рішення суду про поновлення її на посаді в апараті облради. Романескул звільнили у 2021 році після місцевих виборів та зміни очільника облради. Вона поновилася через суд, але рішення суду не виконували певний час. Тому вона подала ще один позов та стягнула з бюджету компенсацію за період неотриманої зарплати.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір