Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Екскерівник фірми Альперіна отримує підряди на ремонти укриттів в закладах освіти 

Зареєстрований менш як рік приватний підприємець отримує підряди від одеських освітян без натяків на конкуренцію. Така затребуваність послуг новоспеченого бізнесмена може бути пов’язана з тим, що він — колишній керівник однієї з фірм родини Альперіних. Повідомляє «Антикорупційний вимір».  

На початку червня КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району міста Одеси» без використання електронної системи закупівель уклав угоду з зареєстрованим 11 місяців тому підприємцем Володимиром Коломійцевим на проведення капітального ремонту підвального приміщення (найпростішого укриття) в яслах-садку № 222 в Одесі. 

Ще три угоди на суму понад 6,5 мільйона гривень уклали з підприємцем освітяни Пересипського району Одеси. 

За даними аналітичної платформи YouControl, Володимир Коломійцев став підприємцем 11 місяців тому. Але до цього, у 2002 році працював керівником у фірмі «БЕТТА» з групи родини Альперіних. Після пана Коломійцева керувати фірмою почав Вадим Альперін, той самий, якого ЗМІ називають королем одеської контрабанди. 

Нагадаємо, Указом Президента проти Вадима Альперіна ввели санкції на три роки. РНБО заблокувала його активи, заборонила проводити торговельні операції, перевозити Україною ресурси, зупинила виконання економічних зобов’язань, заборонила виводити за межі України капітал, анулювала ліцензії, заборонила участь у приватизації чи оренді держмайна. 

Крім того, Вадим Альперін позбавлений українського громадянства. Його звинувачують в тому, що він створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами, які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі.

Цікаво, що Володимир Коломійцев зареєструвався як ФОП не вперше. У 2011 році суд скасував його реєстрацію підприємця через неподання податкових декларацій. 

У 2014 році він реєструвався знову, вказавши як вид діяльності технічне обслуговування та ремонт автомобілів. 

Читайте також: Чиновників з Одещини підозрюють в розтраті на створенні хабу для ветеранів війни та членів їхніх родин

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір