Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа комбата з Миколаєва, який відправив бійців охороняти підприємство: Прокурор попросив про перерву

У Миколаєві судять колишнього командира батальйону за перевищення службових повноважень та зловживання владою. Обвинувачення вважає, що посадовець на кілька місяців відправив трьох бійців охороняти підприємство замість проходження військової служби. 

Про це повідомляє Центральний районний суд Миколаєва. Справу колишнього комбата, який нині перебуває у званні «підполковник», розглядає суддя Сергій Медюк. На останньому засіданні прокурор попросив про перерву у розгляді, оскільки його нещодавно включили у групу прокурорів й йому необхідний час для ознайомлення з матеріалами справи. Клопотання прокурора суд задовольнив й оголосив перерву.

Так, відповідно до обвинувального акту, з початку березня 2020 року по липень 2021 року командир батальйону відправив трьох підлеглих охороняти приватний об’єкт у Миколаєві замість того, щоб вони проходили військову службу. Про найм військовослужбовців комбат нібито домовився з керівником охоронної фірми, з яким товаришував. 

Разом з тим колишній командир батальйону розпоряджався, аби бійцям виплачували зарплату. Загальна сума, яку отримали військовослужбовці, становить 550 тисяч гривень — це ті збитки, які понесла держава. Колишньому командиру батальона загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Читайте також: На закупівлі ліжок для військових частині завдали збитків на 2,5 мільйона

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір