Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ведеться слідство: На закупівлі ліжок для військових частині завдали збитків на 2,5 мільйона

Департамент військової контррозвідки СБУ надав правоохоронцям дані щодо можливої розтрати грошей на закупівлі ліжок військовою частиною. Правоохоронці звернулися до суду для отримання доступу до речей та документів, що можуть стати доказами у кримінальному провадженні. 

Як відомо з тексту судової ухвали, наприкінці 2022 року військова частина в особі командира, уклала договір на закупівлю ліжок у кількості приблизно 1900 шт. Ліжок для військових придбали на загальну суму 5 млн грн, однак у результаті недопостачання близько 40% ліжок та завищення вартості кожного з них було завдано шкоду військовій частині на суму приблизно 2,5 млн грн. 

У ході контррозвідувального забезпечення отримано інформацію щодо фактів привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем з боку окремих службових осіб, зокрема військовослужбовців, під час використання коштів з державного бюджету, сказано в ухвалі. 

Слідчі також встановили, що було укладено 6 договорів напряму, без використання електронної системи закупівель. До цих договорів та іншої документації слідчим і потрібен доступ. Суд прохання правоохоронців задовольнив. 

Читайте також: Ремонтом дитячої поліклініки на проспекті Академіка Глушка в Одесі зацікавилася поліція

5 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір