Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонтом дитячої поліклініки на проспекті Академіка Глушка в Одесі зацікавилася поліція

Правоохоронці розслідують факт ймовірної підробки документів під час проведення ремонту «Дитячої міської поліклініки № 6», що на проспекті Ак. Глушка, 32А в Одесі. Слідчі вважають, що роботи виконанні не в повному обсязі, однак, на підставі акту приймання виконаних будівельних робіт та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат, підрядник отримав оплату. 

Про ймовірність службового підроблення правоохоронців повідомили представники громадської організації, назва якої не вказана в судовій ухвалі. У несенні підроблених відомостей до офіційних документів підозрюються службові особи Комунального некомерційного підприємства «Дитяча міська поліклініка № 6» Одеської міської ради. 

Суд дозволив правоохоронцям отримати доступ до документів, про які вони просили. Здебільшого мова йде про Акти виконаних робіт. 

Як свідчать дані порталу державних закупівель Prozorro, підрядник за роботи отримав майже 8,5 мільйонів гривень. Виконувала роботи за договором фірма «Стар Енержі». Власник і керівник цієї фірми — уродженець рф, а нині громадянин України Максим Пархоменко. 

Цікаво, що на тендер на ремонт дитячої поліклініки вартістю в понад 8 мільйонів гривень фірма подала дані про наявний персонал. А саме, про те, що персоналу в наявності не багато. Шестеро осіб, серед яких директор та четверо інженерів. Відповідно до штатного розкладу є ще комерційний директор, провідний бухгалтер, завскладом та водій. 

Хто мав безпосередньо виконувати роботу? Насправді понад 90 відсотків робіт зобов’язалися виконувати субпідрядники. 55 відсотків робіт зобов’язалося виконати ТОВ «Екко — Фасад», 37,2 відсотка — ТОВ «Клімат».   

Зауважимо, що ТОВ «Стар Енержі» отримує підряди від чиновників не рідко. Всього ця фірма уклала договорів на майже 40 мільйонів гривень. Однак, здебільшого у фірми замовляють інженерне проєктування та авторський нагляд. 

Тож можна припустити, що «Стар Енержі» є посередником як в цьому, так і в інших випадках укладання договорів на виконання складних та дорогих ремонтних робіт. 

Керівництво дитячої поліклініки №6 уклало з ТОВ «Стар Енержі» за даними публічного модуля аналітики BI Prozorro 58 договорів більш ніж на 21 мільйон гривень. 

Так, у 2019 році дитяча поліклініка №6 замовила у «Стар Енержі» капітальний ремонт системи гарячого водопостачання за понад 3 мільйони гривень. Підряд віддали без конкурсу. У протоколі переговорів, опублікованому на Prozorro, вказано, що закупівлю намагалися провести двічі, однак не отримували необхідної кількості пропозицій. 

«Представник ТОВ «Стар Енерджи» надав для вивчення пакет документів та підтвердив, що ТОВ «Стар Енерджи» має змогу виконання даного виду робіт для потреб КНП «ДМП № 6 ОМР», має відповідну матеріально-технічну базу, кваліфікованих працівників та досвід роботи за цим напрямком», — йдеться в протоколі.

Цю закупівлю моніторив Південний офіс Держаудит служби на підставі скарги громадськості. 

Договір, судячи з даних на  Prozorro, успішно виконали та оплатили. Однак, складається враження, що з закупівлями ремонтних робіт керівництву поліклініки сильно не щастить — то на відкриті торги ніхто не приходить, то громадські організації пишуть скарги. 

Зауважимо, що деякі з договорів поліклініки з «Стар Енержі» дуже цікаві, хоча вони і не потрапили на очі правоохоронцям та громадським організаціям. 

Як з’ясувала редакція «Антикорупційного виміру», цього літа поліклініка підписала зі «Стар Енержі» 4 договори. Це договори на будівництво двох флагштоків біля будівель поліклініки. Біля корпусу на проспекті Ак. Глушка та біля корпусу на проспекті Ак. Філатова, 7А.

Два флагштоки (чи то два комплекти флагштоків) коштуватимуть медзакладу близько півмільйона гривень. Дані з відкритих джерел свідчать, що купити флагшток висотою 9-10 метрів можна від 23 до 55 тисяч гривень.

А за іншими двома договорами керівництво поліклініки планує заплатити по 20 тисяч гривень за авторський нагляд за будівництвом флагштоків. Авторський нагляд буде здійснюватись, відповідно,  на проспекті Ак. Глушка та на проспекті Ак. Філатова

Нагадаємо: флагшток, це вертикальна жердина для прапора. Відповідно до укладених договорів, головний інженер компанії-підрядника має наглядати за встановленням кожної жердини більш ніж по 8 днів. 

На початку серпня медзаклад опублікував фото, на яких ймовірно ті самі флагштоки. Їх по три біля кожного з корпусів.  Відповідно до документації, встановлювали ці конструкції протягом двох місяців.

Можливо, фірмі так щастить з підрядами від медичних закладів тому, що раніше в ній був підписантом екскерівник обласного центру соціально-психологічної допомоги. 

Редакція буде стежити за розслідуванням провадження, відкритого правоохоронцями щодо ремонту «Дитячої міської поліклініки № 6» та повідомлятиме читачам про стан справ.  

Більше публікацій Власні статтіБільше публікацій Власні статті »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір