Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині скасували та скорегували закупівель на 10 мільйонів й задумались над доцільністю ремонту за 100 мільйонів

В Одеській районній військовій адміністрації робоча група «Прозорість та підзвітність» розглядала доцільність тендерів, які оголосили в громадах Одещини. В результаті цього деякі закупівлі скасували, а деякі підряди стали дешевшими. Вдалось зекономити 10 мільйонів гривень для бюджету. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА. Так, на засіданні групи «Прозорість та підзвітність» обговорили доцільність деяких тендерів в громадах Одещини. В результаті у Теплодарській міській громаді закупівля здешевшала на 300 тисяч гривень. А в Южненській громаді голова пообіцяв розірвати договір на фінансування установи, адже її діяльність не настільки важлива під час війни. 

Знайшли недоцільні закупівлі і в Одеській міській раді. Там скасували тендер на 9 мільйонів гривень. Крім цього, Управління дорожнього господарства Одеської міськради оголосило 9 закупівель на загальну суму 102,5 мільйона гривень. За ці кошти чиновники хочуть відремонтувати проїжджу частину та тротуари в місті. 

Учасники робочої групи «Прозорість та підзвітність» вважають, що ремонт можна зробити в рази дешевше, й рекомендували ці торги скасувати й оголосити нові — більш економні. Також в умовах тендеру варто зазначити в документації протяжності доріг, які підлягають ремонту. 

Загалом завдяки скасуванням і здешевшанням закупівель вдалось зекономити майже 10 мільйонів гривень коштів місцевих бюджетів громад Одеського району.

Читайте також: Через порушення скасували договір на ремонт траси «Київ – Одеса» на 112 мільйонів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір